fredag 4 februari 2011

Åldern tar ut sin rätt

När jag var på läkarbesök idag så sa doktorn att jag måste ta hand mej ordentligt när jag är så ung ännu och ska vara frisk länge till, ja du är väl bara en 20 sådär? Sen tittade han i journalen och såg att jag är närmare trettio.

Jag tyckte det var en trevlig komplimang. Så att jag kom hem från min rock n roll utekväll med jobbet klockan tio och nu dricker te och är rädd för den fortfarande pågående arga stormen utanför, det tycker jag uppvägs av att jag iallafall ser ut som 20.

Jag hade på mej obekväma skor i två hela timmar, jag smuttade intellektuellt rött vin som jag inte tycker om, jag småpratade artigt med alla som var där och blev evinnerligt trött på allt ältande som började när alla andra gjorde mer än bara smuttade på vinet. Så jag gick till Tesco och köpte dansk salami och choklad och en pizza och när jag gick hem på mina ovana klackar med en matkasse i var hand och nästan lyfte från marken av blåstens styrka och såg alla som verkligen är 20 år trippa omkring på mycket högre klackar, halsa alkoläsk direkt ur flaskan och knappra hysteriskt på sina Iphones, ja då kände jag att jag hade gjort mitt på stan. Ganska nöjd och snart 30 ska jag nu titta på HippHipp istället.

4 kommentarer:

Monica sa...

:-) och Skavlan var inte så tokigt ikväll heller om du lyssnar på Marlena, Janne J och så var Pär från Hudik med, Skavlan hade nog inte hört det där som Täppas skrev;-)
Och trevlig doktor;-)

Trillingnöten sa...

Wow! Vilken fin komplimang :) Den kan man leva på ett bra tag alltså. Och skulle man ärligt vilja vara 20 på riktigt? Nae. Så då är det bättre att SE UT soom 20, men vara närmare 30 :) Vilken bra kväll det blev till slut.

Elisabet. sa...

Ja, och himla trevligt Skavlanprogram, även om han såg lite trött ut mellan varven.

Den norska kvinnliga gästen var såå härlig!

Steel City Anna sa...

Elisabet och mamma: det var nog det bästa Skavlan programmet på länge, kanske nånsin tycker jag! Alla gäster liksom klickade och förstärkte varandras trevligheter. Så har jag alltid varit svag för Janne J också, han är en sån där Gardelltyp som jag älskar, rolig och allvarlig omvartannat och snabb i tanken. Den norska tjejen var rolig, och jag hade aldrig hört den där norka dialekten förr som sångaren hade, det var intressant! Och den långe intervjuaren gjorde ett bra jobb i Glada Hudik :)

Trillingnöten: nej att VARA 20 igen, det vill jag verkligen inte :)