onsdag 16 februari 2011

Fler böcker

Jag fortsätter med tre punkter till från Bok-listan.

Day 04 – Favorite book of your favorite series

Day 05 – A book that makes you happy
Day 06 – A book that makes you sad

4. Min favoritbok ur min favoritserie. Det här blir lite knepigt eftersom jag ju just sagt att min favoritserie var böckerna om Tvillingarna på Sweet Valley High, men alla de böckerna flyter liksom ihop i ett lyckligt flickdrömstöcken och i ärlighetens namn var de nog ganska lika alla böckerna, så det är ingen som sticker ut. Då får jag nog välja en bok ur Mina Drömmars Stad-serien istället av Per Anders Fogelström, som jag läste på högstadiet. Den avslutande boken, Stad i Världen, är nog min favorit. Vid det laget hade personerna i boken nästan börjat kännas som egna släktingar.

5. En bok som gör mej glad. Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter, av Jonas Gardell. Jag skrattar alltid åt karaktären som försöker överlista sin lokala ICA-handlare, som i sin tur envisas med att begära leg varje gång hans mycket välbekante lokale kund ska betala. Jag känner igen mej ofantligt, i båda sidorna. Och i mormorn, härliga mormorn som när hon bjudit in familjen till julbord säger: "Är alla hungriga? Herregud, vad maten kostar! Man får hoppas att man är död till nästa år så blir det lite billigare."

6. En bok som gör mej sorgsen. Anna Karenina av Leo Tolstoj. Också en bok jag läst flera gånger. Även om jag på sistone börjat le lite överseende åt en del av de mest överdådiga känsloyttringarna och reaktionerna så lever jag mej ändå in i det tragiska slutet och hoppas att det ska bli annorlunda, varje gång.

6 kommentarer:

Monica sa...

Mycket intressant att läsa din lista och så minns jag lite själv av böckerna igen:-)

Steel City Anna sa...

Du kan väl också göra listan? :)

Monica sa...

Jag läser din först så får jag nya tips också, sen får vi se:-).

Monica sa...

Anna Karenina, gick genast och letade, har ju hivat iväg så mycket böcker men den vill jag ha kvar och den var kvar, minns precis när jag fick den av Ulrika.

Trillingnöten sa...

Åh, den där boken av Gardell måste jag läsa :) Jag älskar Gardell!

Steel City Anna sa...

Det är en av Gardells bästa böcker tycker jag!