Tuesday, 28 February 2017

Sista dagen i februari

Det känns skönt att denna sista vintermånad är över nu. Stormig både bokstavligen med Doris som piskade de brittiska öarna och politiskt. Fortsatt osäkerhet runt Brexit och Trump som plötsligt pratade en hel del om Sverige. Influensor och förkylningar. Mörkt och kallt på kvällarna.

Vi har Pancake Day här idag på Shrove Tuesday/Fettisdagen och man äter pannkakor med blåbär, citronsaft, socker eller sirap. Pannkakans ingredienser sägs symbolisera kristen tro: ägg för skapelsen, mjöl för vårt dagliga bröd, salt för hälsa, mjölk för renhet. Jag saknar semlor men är för lat för att göra egna. Den enda semla jag får är den här, i tyg:


Nu ska det bli skönt med mars månad, våren på ingång och lite soligare väder förhoppningsvis.

8 comments:

Monica said...

Skönt med ny månad, med internationella kvinnodagen, med födelsedag på vårdagjämningen för min del, är vackert tycker jag:-), våffeldagen och sommartid, nu går det undan, hoppas det blivit lite vår här med då när sommartiden börjar. Är så kalt och fult nu men ändå lite för tidigt kanske med vårblommor på balkongen. Är så fint hos dig.

Annika said...

Ja, pannkaksdagen i US också. Sen kommer fastan, vilket jag inte uppmärksammar själv.
Ska faktiskt testa mig på lite semlor idag. Min mamma bakade semmelbullar då hon var här, ska ta ut dem från fyrsen och se vad som händer, haha!!
Ja, ny månad, jag fyller också år (som din mor), men Trump och skit lär bestå. OH well, vi får se till det ljusa och fina istället.
Här är det varmt, och jag har sett enorma plommonträd i full blom, ser att magnolian är på g och forsythian prunkar.
Ha en fin dag!!

Steel City Anna said...

Mamma: idag blev det riktigt kallt igen, runt fem grader. Det var iallafall soligt en stund. Nu ska jag pigga upp mej med lite vårshopping :)

Steel City Anna said...

Annika: oj, plommonträd redan! Vad härligt med hembakade semlor. Jag ska kanske steka några pannkakor ikväll eller så köper jag färdiga :) nån fasta är det inte tal om här heller :) men det är ganska vanligt märker jag här att man 'give something up for lent', även människor som inte är så religiösa sådär i allmänhet. Det behöver inte vara mat man ger upp :) funderar på att ge upp att läsa nyheter om Trump och Brexit under fastan :)

Anne-Marie said...

Semlorna har svämmat över Facebook idag. :) Och tydligen kommer alla möjliga typer av semlor -prinsessemla (mix av prinsesstårta och semla), kanelbullesemla, skagensemla !?! osv.
Jag har inte ätit semlor sedan jag bodde i Sverige.
Av någon anledning läste jag meningen fel om Trump - det såg ut som om han också pratat om influensor och förkylning. ;)

Steel City Anna said...

Anne-Marie: skagensemla låter gräsligt :) om det åtminstone hålls på den söta sidan kan jag hantera nymodigheterna. Trump skulle kunna säga nåt om influensa också snart, after we build the wall, no more flu! It's true! :)

Annika said...

Ja, Anna, vi kan väl avstå Trump och Brexit under fastan.
Jag tittade inte på hans tal igår iaf. Funderar starkt på att koppla bort skiten så gott jag kan. Alltså, ligga lågt med nyheterna som kommer om det (såvida inget enormt sker). Bara läsa rubriker och sen läsa ngt annat. Undvika tv och nyheter när det kommer till detta. Jag tycker vi kör så fram till påska (frågan är om det går)? :-)

Steel City Anna said...

Annika: det vore så skönt! Men svårt att undvika, media finns ju överallt numera. Här är bara rubrikerna tillräckligt upprörande. Jag får ha skygglappar på mej bokstavligen :)