söndag 12 februari 2017

Små saker, stor skillnad

Vi har alltid haft dörren till uthuset (den gamla toan) öppnandes inåt. En urbota dum grej, för då tar ju dörren upp den mesta platsen av den lilla som finns. En sådan där grej som man stör sej på så gott som dagligen men tänker att man fixar sen ... Men nu äntligen gjorde vi det. Hittade en jättetrevlig hantverkare som sågade till en ny dörr och dörrkarm och monterade den så att den öppnades utåt. Att en sån liten grej kan göra så stor skillnad i ens vardag! Jag blir glad varje gång jag ser dörren. Så fort det blir en varm och torr dag så ska jag måla den gräddvit, eller cream tea, som färgen heter här.En annan liten grej är vår tvättlina som alltid hängt för långt ner. Det fixade gubben med dörren på en sekund genom att sätta fast två stödstolpar i varandra. Ja, det är bara att göra såhär, sa han. Jaha, tänkte jag ... Det hade inte jag kommit på under fyra års tid. Även detta med höjd tvättlina en lycka i vardagen. Jag hänger ut tvätten på vintern också, och torkar lite snabbt sen bort det kalla på elementen. Går mycket fortare.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det där med bra höjd på tvättlinor betyder hur mycket som helst! Jodå, vi har testat båda delarna.

Steel City Anna sa...

Elisabet: ja, det gjorde verkligen skillnad :) blev sa nojd!

Ruta Ett sa...

Det är sant att det är detaljerna som gör det!

Monica sa...

Hurra för duktiga "gubbar":-), så fin dörren blev och fina beslag satte de dit. Blir ännu finare sen i cream tea:-). Väldigt vad blommorna växer under vintern och ser att en granne har solparasollet uppe också:-). Det är väldigt skönt med ert klimat.
På tal om dörrar som går inåt, läste om klagomål på resor från svenska turister, var inte ovanligt att dörren gick inåt i ett pytterum med dusch och toa så att de inte kom in där:-), de klagade i receptionen och fick en axelryckning till svar.

Steel City Anna sa...

Ruta ett: javisst :)

Steel City Anna sa...

Mamma: det är en kulturskillnad detta med dörrarna. Finns både praktiska och andra anledningar. Det anses t ex trevligare att öppna en dörr inåt och bjuda in en gäst. Sen blir skjuldörrar likadana av gammal vana antar jag. Dumt är det :)