Thursday, 23 February 2017

Kvällslista

Även en kvällslista har jag hittat. Jag kör på med den också.

När går du och lägger dig på kvällen? Det beror på i det liv utan rutiner som jag har. Har jag sovande jour stänger jag in mej i jourrummet prick klockan tio när själva passet slutar och försöker få den lilla sömn jag kan innan nåt händer. Kommer jag hem vid midnatt efter ett kvällspass är jag ofta så uppe i varv att det nog dröjer till kanske tvåtiden innan jag kommer till ro. Kommer jag hem runt fem på eftermiddagen efter ett 24- eller 36 timmarspass kan jag somna direkt då faktiskt, och vakna runt åtta nästa morgon. Är jag ledig så brukar jag somna runt midnatt.

Vad är det sista du gör på kvällarna? Jag sätter på någon trevlig podd att somna till. Gillar att somna till prat. Innan dess inför en jobbdag har jag lagt fram kläder, gjort iordning matlådor och packat väskan.

Hur lång tid spenderad du i badrummet varje kväll? 30 sekunder kanske. Borstar tänderna bara. Sminkat av mej har jag aldrig gjort, krämer och sånt bryr jag mej inte om heller.

Är kvällsfika viktigt? Jag mår inte så bra av att äta sent på kvällen. En kopp te räcker.

Är du kvällstrött? Nej, jag kan vara uppe hur länge som helst i stort sett.

Vad har du för kvällsrutin? Tänder lite ljus och sätter mej i soffan en stund. Dricker te. Tittar på nåt från Svt Play. Gosar med katten.

Hur ser en perfekt kvällsstund ut? Har lugn och ro omkring mej, pratar med mamma, bloggar lite, lyssnar på radio.

Hur går du klädd på kvällen? I sköna strechiga kläder. Kofta och tofflor.

Vad är det bästa med kvällen? Att man äntligen har tid att göra saker i sin egen takt. Att man kan göra färdigt nånting utan att behöva titta på klockan. Jag tycker om sena kvällar även på jobbet. Det brukar vara den enda tiden vi kan byta några ord med varandra och sitta ner en stund. Många fina vänskaper har börjat så.

4 comments:

Monica said...

Det är slitsamt att vara ung.

Steel City Anna said...

Mamma: haha ja. Jag tycker anda det ar helt ok att jobba natt och kvall. Men manga lider av det verkligen. Sen har jag tur som har en lugn laggning och inte blir stressad sa latt. Det ar langvarig stress, som Brexit, som tar pa mej, kortvariga saker pa jobbet paverkar mej ganska lite.

Annika said...

Love it, så kul med listorna, Anna.
Blir lite nyfiken på ditt jobb, förstås :-)
Antar att du passar rätt bra som nattarbetare om du inte är kvällstrött.
Ja, jag tar nog och gör dina listor inom mkt snar framtid. Jättekul!!

Steel City Anna said...

Annika: det är helt ok för mej att jobba natt. Jag kan också slappna av lätt och återhämta mej på korta pauser. Har man inte den förmågan kan man inte jobba långa pass såhär. Det jobbiga är oregelbundenheten, alltså att det inte finns någon som helst struktur eller förutsägbarhet utan morgon, kväll och natt blandas hej vilt och ibland på en gång :) det är slitigt. Gör gärna listorna :)