Wednesday, 22 February 2017

Morgonlista

En lista som cirkulerat ett tag på diverse bloggar ... Jag lånade den!

När går du upp?
Eftersom jag jobbar oregelbundna tider så kan det vara lite närsomhelst. Som tidigast vid sex, som senast kanske vid tio på förmiddagen, om jag ska hålla igång till sent på kvällen på jobbet och komma hem vid midnatt. Får jag välja själv så går jag gärna upp vid åtta eller nio.

Vad är det första du gör varje morgon?
Jag klappar katten, tar mina mediciner och antingen gör kaffe själv eller skriker på maken att sätta på bryggaren.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? 
Max fem minuter tror jag. Supersnabb dusch, borstar tänderna, tar på lite puder och mascara, snor ihop håret i en tofs efter att eventuellt ha borstat det först, sprutar lite med en parfym och deoderant och klär på mej kläder som jag lagt fram dagen innan.

Är frukost viktig? 
Ja, väldigt viktig.

Vad äter du till frukost? 
Nästan alltid några skivor rostat bröd med smör. Den sista knaprar jag på medan jag springer till bussen. Om jag har tid gör jag gärna scrambled eggs. Om jag har ännu mer tid älskar jag en full English breakfast.

Är du morgontrött? 
Ja, eller inte så mycket trött egentligen som sur. Men jag kan somna om på en sekund. Tvingar mej verkligen att gå upp.

Vad har du för alarm? 
Katten och två mobilalarm.

Hur ser en perfekt morgon ut?
Att vakna utsövd, få frukost på sängen, öppna fönstret, se solstrålar leta sej in i rummet, läsa en tidning med katten i knäet.

Vad är det bästa med morgonen?
Ljuset är vackert. Att när man väl krånglat sej igenom alla trista rutiner för att bli färdig och bara sitter på bussen, ser staden vakna, den vackra himlen, ja då gillar jag morgonen.

Hur går du helst klädd på morgonen? 
Jag gör mej helst iordning på en gång, även en ledig dag. Känner mej liksom smutsig i pyjamasen. Vi brukar inte ha värme på om natten heller, så jag sover varmt klädd, och på morgonen känner jag mej för varm.

10 comments:

lenaiwales said...

Roligt att få veta mer om dej.
När jag är hemma jobbar jag hemifrån och har inga som helst rutiner, men gillar inte frukost. Dricker alltid te på sängen, förhoppningsvis gjort av maken!!! Går ofta upp tidigt, men inte alltid.
Jobbar jag som reseledare måste jag gå upp till frukosten, som jag absolut inte gillar att äta och definitivt inte med 50 personer, men vad gör man!?!?! Jobb är jobb!
Ha det bra!

Steel City Anna said...

Lena: du kanske kan dricka te i sängen först iallafall :) och sen låtsas äta lite.

Annika said...

KUL!!!
Ska ta efter den endera dagen!!
Gillar sådana här listor, alltid kul att få veta lite mer om kvinnan bakom orden :-)
Precis som DU kan jag INTE gå omkring i nattlinne, känner mig smutsig jag med. Så jag svidar om så fort jag kan. Kan inte ens ligga i nattkläder om jag är sjuk. Måste byta om liksom.
Jättekul läsning!!

Steel City Anna said...

Annika: roligt att du ocksa byter om direkt. Jag gor det nar jag ar sjuk jag med :)

Monica said...

Tycker också att det är viktigt att byta om. När jag är sjuk duschar jag och tar på mig nåt bekvämt men ändå snyggt, borstar håret och lite känner man sig piggare av det. Hör andra som kan ligga dag efter dag i samma, vi är olika tydligen:-)

Steel City Anna said...

Mamma: ja, kanske gar i arv :)

Marina said...

I min värld är frukosten jätteviktig! Jag blir liksom inte ok förrän jag får frukost. Resten av måltiderna under dagen kan jag vara utan, de är inte lika viktiga...;)

Steel City Anna said...

Marina: ja, viktigt att ata nat pa morgonen for mej med. For morgontrott for att gora nat ordentligt dock. Vill inte missa nan annan maltid heller :) alskar mat.

Ruta Ett said...

Kul att läsa om olika morgonvanor! Tänker också låna den här till min blogg - endera dagen!

Steel City Anna said...

Ruta ett: gör gärna det! Rolig profilbild :)