Saturday, 25 February 2017

DIY

Jag skrev förrut om vårt uthus och att jag äntligen fixat så att dörren öppnas utåt istället för inåt, och nu har jag målat den också i färgen cream tea. Det är inte det lättaste att kombinera fenomenen "ledig dag" med "regnfri dag" och mycket riktigt, det började regna på natten när dörren fortfarande inte var riktigt torr så den blev lite flammig. Jag var tvungen att ha den på glänt eftersom jag målat karmen och insidan också - den blev bra iallafall. Jag blev så sur för resultatet men så tänkte jag att det är väl ändå en världslig sak. Min fina vän, som murade om våra lösa trappsteg en annan dag, sa uppmuntrande att den såg shabby chic ut. Min man påpekade vänligt att har jag sett nån annan granne som brytt sej om att måla sina dörrar överhuvudtaget, och några hus bort har de faktiskt bara en halv dörr. Jag kanske målar ett lager till sen, har lite färg kvar, eller så övar jag på att leva med den som den är.
6 comments:

Elisabet. said...

Så fint! Tänk, vad lite färg kan göra!

Steel City Anna said...

Elisabet: tack! det blev bättre hursomhelst än det var innan. lyckades skrapa ihop ett till lager ur burken och nu ser den riktigt bra ut :)

Monica said...

Det blev oerhört bra! Och så fint de byggde den nya dörren, farbrorn och pojken, ja helt klart snyggast i hela kvarteret och så skönt att inte hålla på och knyckla sig in i en dörr som gick inåt, även om jag är så oerhört nätt höll jag på att fastna varje gång och blev irriterad när jag skulle hämta trädgårdsredskapen och så ramlade alltid nåt i huvudet också som fanns däruppe av din käre makes grejer:-). Det här blev rena drömmen och fint S fixade plattor och stenar så de sitter fast. Grannarna blir väl helt chockade av all denna kreativitet:-)

Steel City Anna said...

Mamma: flera grannar som varit och inspekterat ;)

Anne-Marie said...

Halv dörr? :)
Eftersom ert hus ser ut att vara litet äldre kanske det blev bra trots allt med litet “flammig" dörr. Ser fint ut tycker jag.
Inte lätt att passa in målning med uppehållsväder så här under vintern.

Steel City Anna said...

Anne-Marie: ja, vi kan låtsas att den är gammal, dörren :) träet var helt obehandlat så jag var tvungen att snabbt göra nåt med det trots värsta förutsättningarna för att måla med fuktigt och kallt väder. Haha, ja några grannar har plankor som saknas i sin dörr, som förmodligen faktiskt är samma från 1800-talet :) så den är ganska halv :)