Monday, 27 February 2017

Katter, veganmat och snälla människor

Jag älskar den fina stadsbondgården vi har här nära mej och som jag jobbar på titt som tätt, så otroligt mycket. Det är en oas av snällhet, eldsjälar, djur och människor från världens alla hörn och all walks of life, jag vet inte vad det uttrycket kan bli på svenska. Dessutom finns ett fantastiskt matställe med ekologisk och mestadels vegetarisk och vegansk mat. Jag har en dröm om att starta nåt sådant här i Sverige någon gång. Håller helt med om deras Mission Statement:

"Heeley City Farm identifies, confronts and addresses the problems of poverty, inequality, prejudice and lack of opportunity in our inner city community by supporting and promoting community regeneration and self help within environmentally friendly and self-sustaining systems, using the background of a mini farm, community gardens and related resources."

Önskar att det var hela världens mission statement.


13 comments:

lenaiwales said...

Tänk om fler kunde tänka så. Undrar egentligen vad politiker på hör nivå tänker på, sej sjäva och sin karriär kanske?
Ha en bra ny vecka

Steel City Anna said...

Lena: det finns säkert eldsjälar där också och sen en hel del rötägg :) detsamma!

Annika said...

Ja, om du flyttar hem så borde du satsa på det. Låter som ett superbra koncept, ngt jag tror folk skulle gilla.
Nämen, vilket COOLT hus du bor i. HAHA, modigt av dig att få ner i källaren, och kul att man kommer dit via skafferiet. Annorlunda.
Skulle ni kunna inreda den källaren? Eller, det kanske är helt förbjudet? Finns kanske inga fönster och bra utgångar. Ser att skåpet ser fint ut. Men jag antar att du gå ner där titt som tätt ändå med tanke på att det ser ut som ni har förråd därnere.
Hur gammalt är huset?
Vet du, jag har aldrig varit upp på vår vind! OCH vi har bott här i 17 år. Men kommer upp på vår vind via en lucka i sovrummet. VI har resväskor, två plastgranar och lite annat smått och gott där, men det är alltid P som går upp. Aldrig jag. Knäppt.
Ert lilla uthus blev fint också!
Stormar är INTE kul. Vet exakt hur det känns då vinden tar tag i hus och hem så man tror det ska lyfta.
Ha en fin måndag nu!!!

Steel City Anna said...

Annika: ja, jag tror det skulle kunna funka faktiskt med en citybondgard. Lite som en 4H-gard (de har forsvunnit nastan?), fast med mer fokus pa arbetsmojligheter och socialt arbete.

Det ar ett spannande stalle, kallaren :) man kan ta bort skafferiet och oppna upp trappan och isolera darnere. Manga grannar som gjort. Men jag gillar att ha ett skafferi att stanga dorren om. Haha, det ar mest makens grejer darnere och julsaker. Skickar ner honom dar mest.

Ja fy vilken storm det var! Sa glad att den ar over!

Monica said...

Vilken underbar citybondgård! Helt fantastiskt koncept och mer sånt. Inga krig om folk engagerade sig i det goda. Men tyvärr finns för många girigbukar på vår jord. Men det finns mycket gott också som tur är. Katten där ser ut att ha det bra:-)

Monica said...

Jag tänkte på det som Annika skriver, visst har ni lika med en lucka i taket fast i hallen utanför sovrummet upp på ett loft, ja det finns mycket att inreda om man vill:-)

Steel City Anna said...

Mamma: ja, lucka till vinden också, man får ha stege då :)

Steel City Anna said...

Mamma: det är ju lite kul att be om bidrag till mat till en sån exceptionellt fet kisse :)

Steel City Anna said...

Annika: PS - huset är från 1860-talet :)

annannan said...

""Heeley City Farm identifies, confronts and addresses the problems of poverty, inequality, prejudice and lack of opportunity in our inner city community by supporting and promoting community regeneration and self help within environmentally friendly and self-sustaining systems, using the background of a mini farm, community gardens and related resources."

Önskar att det var hela världens mission statement."

är jäklar i min låda det bästa jag har läst idag. Genialiskt!

Steel City Anna said...

Annannan: ja, det är fint! Boostar min själsliga och min mentala hälsa varje gång jag är där :)

Anne-Marie said...

Fint att du kan arbeta och hjälpa till på bondgården. Låter som en bra plats med sunda tankar. När jag bodde på Hawaii hjälpte jag till 1-2 ggr/vecka på ett Animal Sanctuary och gick bland annat ut och gick med MYCKET stora hundar. :) Det var mycket lärorikt.

Steel City Anna said...

Anne-Marie: det låter roligt! Jag suger åt mej kunskap och det är så kul.