Sunday, 19 February 2017

Den första kvällen

Jag vill minnas detta datum och att jag för första gången i år satte mej på trappan till trädgården innan skymningen, i kortärmat och inte frös. Temperaturen har svängt snabbt från runt 5 plusgrader förra veckan till 15 idag.

Jag har jobbat 30 timmar i sträck sen igår men fick sådan energi av solen och värmen idag så jag åkte direkt och handlade mat efter jobbet, lagade en god middag, tvättade en maskin tvätt, fixade med blommor ute och inne, sopade i trädgården och skönk sedan ner på sagda trappsteg med en kopp kaffe. Med någon sorts känsla av frid i en högst kaosartad tid på alla plan. De kommer överraskande de stunderna, när man minst anar det, som en liten gåva. Som den stora tjocka katten som dök upp från ingenstans och la sej vid mina fötter. Jag ska hålla den ömt som en liten kattunge, den stunden, och akta mej för nyheter och titta på Melodifestivalen från igår tills jag somnar.

2 comments:

Monica said...

Ja bäst så! Att ta vara på en sorts stillhet i allt kaos. Vi tittade också på Melodifestivalen för Owes skull:-), och tänk att han började sin karriär ungefär när jag föddes:-), helt otroligt! Och han hördes och märktes mycket i Uppsala, Dagnys kafé låg på Bredgränd och jag bodde intill på Vretgränd, vi kunde hans sånger:-). Han var duktig tycker jag och still going. Fyller 88 den 12 mars. Skulle vara väldigt kul om han vann alltihop:-), tänkte lite som så att de unga programledarna vet nog knappt vem han är. Att han gjort så otroligt mycket i sång och musik.

Steel City Anna said...

Mamma: valdigt roligt att se Owe. Men jag hoppas att han inte vinner och slipper aka till Ukraina i maj. Jag tycker inte programmet ar sa daligt iar, lika daligt isf forra aret. Daremot tycker jag att allt svarande pa engelska ar hemskt pinsamt.