fredag 24 februari 2017

Dagen efter stormen

Idag vaknade jag till ett soligt och vindstilla Sheffield vilket var härligt efter gårdagens storm. Min jacka och stövlarna som jag hade igår var fortfarande blöta imorse! Helt och hållet genomsur blev jag igår.

Spår av Doris överallt. Kvistar och fallna träd.
Härligt var det också att känna sej tillräckligt frisk för att gå till gymmet för första gången på evigheter. Jag har lite hosta kvar och lite snuva, men energin är tillbaka. Jag körde bara 20 minuter styrketräning efter lite lätt cykling men det kändes så bra. Min rygg har lidit verkligen denna tid när jag varit för sjuk för att träna helt enkelt, i nästan två månader. Jag har tappat lite muskler och det känns alltid surt, men några övningar körde jag min vanliga vikt på bara på ren vilja. Förväntar mej träningsvärk imorgon bara på detta lilla pass, men hellre träningsvärk än annan värk!

En sån söt liten krabat som hälsade tillbaka och tittade ingående på mej.
En del ljung blommar nu.

Fint med gula primula.
Inspekterade magnoliaknopparna.


Små narcisser på gång.
Jag gick en långpromenad också i Botanical Gardens, tittade lite i stan och köpte med en hel kasse med KFC hem. Ibland vill man ha lite skräpmat.
Jag har tittat på På Spåret och ska bara ta det lugnt resten av kvällen. I helgen blir det lite lagom med jobb och ett candle party hos en vän - inte något jag hört talas om förrut men det ska bli roligt. Man köper ljus, gör ljus, testar olika dofter och dricker och äter gott.

4 kommentarer:

Monica sa...

Härligt med EN dag ledigt på en hel vecka! Och undrar så varför det inte står på tidningarnas förstasidor något om er som arbetar dag efter dag, dygn efter dygn och sjuka med hög feber för att inga finns att ersätta er och gå in vid sjukdom? Att ni aldrig är sjukskrivna som många av de "rätta" är. Var är alla de där andra? De som behöver alla jobb som någon "tagit" för dem? Varför har de inte utbildning för de här jobben? Varför har de inte utbildat sig till läkare, sjuksköterskor, lärare, vårdare, brandmän o s v.
Gäller ju alla kategorier, hör om brandmän som har ständig jour och så alla inom vården, hör om sjuksköterskor, svenska, som gör hembesök förutom långa dagar på sjukhusen och möter mycket misär och står där i det också och ska försöka hitta hjälp till folk som aldrig fått någon. Varför har ingen jobb inom det och hjälper folk?

Men dumt folk finns överallt som inte tar reda på fakta och kunskap och att vara dum och inget fatta är farligt. Undrar vad det ska bli av världen? Är väldigt mycket underligt här också men det ligger mer under ytan ännu.

Var i alla fall underbart att du hade en ledig dag och hoppas att du inte tog i för mycket med tanke på infektioner som legat länge i kroppen men ser ut att flyga sin kos nu. Och lite orkan i alltihop passar in kanske:-), så ljuvliga kameliorna var du visade mig.

Steel City Anna sa...

Mamma: Det ska bli intressant att se hur det hela utvecklar sej ;) Det var en skön dag och härligt med lite andhämntning.

Anne-Marie sa...

Så ni har också namngivna oväder. Här i USA har ju alltid orkaner fått namn men för några år sedan började The Weather Channel att även namnge vinteroväder. Tycker det känns litet onödigt faktiskt.
Härligt att du mår bra nu och kan träna. När jag hade min axelskada mer akut (är fortfarande inte helt återställd) märkte jag hur snabbt det gick att förlora konditionen eftersom jag inte kunde promenera.
De där ekorrarna verkar väldigt djärva och nyfikna. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: ja, stormarna är alltid kvinnor verkar det som :) jag är så glad att kunna träna igen, kondition och muskler är verkligen färskvaror.

Ekorrarna är sociala i den här parken och kommer och hälsar :)