onsdag 5 september 2012

Skillnader

Vy över en förort i Sheffield.
Vy över en förort i Stockholm.
Bild från http://www.aftonbladet.se/kultur/article15137334.ab, en intressant artikel
Vy över en förort i London.
Bild från http://www.dailymail.co.uk/news/article-2085752/Eye-sky-The-pretty-patterns-housing-developments-world.html, även detta en mycket spännande artikel
Visst är det spännande!

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Wow! Häftigt att kunna se skillnaderna sådär!

Monica sa...

Det är mycket intressant och spännande! Man "ser" inte förrän man får andra perspektiv. Intressant och även väldigt speciellt att Sverige som har en enorm landyta bygger på höjden medan länder med nästan 10 gånger så många invånare och liten landyta vill ha och försöker få markkontakt. Våra politiker reser ju ändå så otroligt mycket i specialchartrade plan till lyxhotell med sekreterarstaber och uppassning, ser de aldrig något? Kanske bara super och äter innan de åker hem igen.

Monica sa...

Så finns det förstås mycket andra tankar bakom detta utseende och byggsätt i Sverige som att medvetet avgränsa mm.

Monica sa...

Från det ena till det andra, jag beställde hela paketet idag så du har bra underlag till dina studenter på den högre nivån, tog med övningar, lärarhandledning, facit och läroboken förstås, kan vara bra att ha hela och du kan ju använda det till flera studenter. Den nivå du har nu är helt slutsåld på företaget. Nytt har kommit som far dins kollegor testar men tror den här versionen är den bästa.

Monica sa...

Kommenterade om dailymail, vi tittade där, väldigt kul och intressant, i kommentaren sa det "hoppsan" så vet inte om du fick den:-)

Karin sa...

Hej hej Anna!
Ja ibland krånglar det något enormt med kommentarer på blogspot, funderar lite på att byta till wordpress. Får se om jag orkar lära mig något nytt ;)
Vilka häftiga och intressanta bilder! Dina tidigare bilder från det gröna sköna UK visar verkligen fördelarna med att bo så här. Så skönt att se att de använder ytan, som Monica nämnde.
Angående att stanna, ja iaf i två år till minst. Min sambo gör en PhD så vi är "fast" ;) Inte mig emot för tillfället. Hur ser det ut för dig?
Och så blev jag så nyfiken på vad det är för kurs du lär ut? Lärarmaterialet nämnt ovan av Monica? :)
Hmm ja det va nog allt nu :)
Sov gott!

Steel City Anna sa...

Saltistjejen: Visst är det spännande! Tänk att man bygger så olika när vi människor är rätt lika :)

Mamma: det blir perfekt med böckerna. Övriga Europa gör ofta studiebesök i våra förorter för att fundera över hur vi tänkte :)

Karin: Jag är efter ganska lång tid här ännu förvånad över hur grönt det är nästan överallt! Jag är svensklärare och lär ut svenska då och då vid sidan om mitt vanliga jobb.

Karin sa...

Ja precis, instämmer! Älskar det gröna. Fanns dock verkligen inget grönt i Birmingham där jag bodde tidigare, så trist men nu. Nu är det översvämning av grönt :)
Åh så skoj! Jag har funderat på det jag med, är lärare i grunden hemma i Sverige. Nu i höst ska jag lära min fästman svenska...ska se hur det går. Använder du något material? (Rivstart t ex?).