torsdag 6 september 2012

Sheffield i övergången från sommar till höst

Jag tycker mycket om den här tiden. Rönnbären mognar och det är ännu varmt så att man kan ha picknick och gå barfota i skorna. Grönskan blir tröttare och tröttare, sommarblommorna vissnar men några har väntat ända tills nu på att slå ut.







Höstcyklamen kallas dessa, hade jag ingen aning om!
Vallmon tackar för sej

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder! Jag halkade in här efter att ha googlat på punchkottar. Hoppas du får en leverans då din mamma kommer! :) /Mirre

Monica sa...

Åh dessa ljuvliga höstanemoner du har i mängd! Min favorit! Nu har jag en kvist från stugrabatten och otroligt nog har de spritt sig lite där, blommorna slår ut en efter en i vasen här. Och så fint med höstcyklamen, stämmer fast man glömmer det, de gillar ju kyla, ganska stark klarar de. Är ju ett tips att ha på höstbalkongen. Ska jag tänka på nu.

Steel City Anna sa...

Mirre: Det är ganska ofta folk sökt på punschkottar och skaldjursallad och hamnat här, kul att du kommenterade :) Punschkottar är så gott!

Mamma: det finns hela ängar av höstanemoner, de är väldigt fina! De där vindsvånigarna är till uthyrning, tänkte du och pappa kunde bo i dom, hyra varsinn kanske :)

Monica sa...

Jag ska titta på en när jag kommer:-)