lördag 18 februari 2012

Uppdatering om de möjliga bananerna

Så här ser den spännande palmen ut nu, efter en liten dusch. Jag pysslar om den lite extra nu när den kanske är med bananer. Nån som känner till dessa små beiga frön i klasar på en helt vanlig billig 6-årig IKEA-palm?



Bild uppifrån med ej samarbetande kamera

4 kommentarer:

Monica sa...

Oj, mycket imponerande, far din står här helt förstummad;-) och har du verkligen köpt den på IKEA? Vilken mängd av vad det nu är, rekordskörd av bananer kanske, tror Botaniska skulle imponeras med:-). Kul skulle det vara om någon visste vad det är för blomma/palm. Ska söka vidare!

Monica sa...

Har googlat på alla gröna växter som finns:-) och tittat i mina blomböcker. Mycket svårt att hitta blommande exemplar att jämföra med så det är en raritet detta:-). Funderat på både Yuccapalm som inte är en palm men kallas så eller någon sorts Dracena. De kan blomma men är mycket ovanligt i ett hem. Där kan flytten ha hjälpt, ovanför varma element vintertid trivs den inte om jag säger så;-). Den ska ha både speciellt ljus, näring, vattenmängder och temperatur för att blomma, doftar den? Du har utvecklats till ett riktigt kruväxtfreak trots din ungdom;-).

Steel City Anna sa...

Den doftar inte men det kommer mer och mer "kapslar". Imorse slog några ut till små blommor. Den är köpt på IKEA och får aldrig näring förutom när du är här :)

Monica sa...

Väldigt spännande, dokumentera ofta så vi får följa hela processen:-)