onsdag 29 februari 2012

Hemmafru för en dag

Idag har varit ännu en trevlig semesterdag och jag börjar känna mej lite som en hemmafru såhär när jag har semester utan maken. Jag städar, fixar, lunchar ute, shoppar, lagar middag och går promenader. Jag skulle vara en ganska bra hemmafru tror jag, jag skulle inte ens behöva några extrema summor Hollywoodfru-fickpengar. Museibesök och bibliotek skulle roa mej mer än dyra tofsar och kuddar, men lunch vill jag kunna äta på nåt fint cafe, och köpa en bukett blommor i veckan, och nån liten blus sådär, för att man får lust. Väldigt många hemmafruar och pensionärer finns det iallafall i den här stan, jag brukar ju aldrig gå på Marks and Spencers med dem annars mitt på dagen, men nu har jag gjort det. De kan stå i timmar och välja vilken vas de ska köpa, och dricka tre koppar kaffe på raken. Fascinerande.
Weston Park, The Butcher Shop
Kaklet hos slaktarn i Attercliffe
Det var mulet idag så jag gick en sväng till Weston Park Museum och när det sken upp en aning, en liten tur i parken. Krokusar överallt.
 Ett annat vårtecken är glassbilen!
Varmt och lite fuktigt i luften redan, jag var småsvettig mest hela dan. Gick genom kontorsbyggnaderna in till stan, brukar inte gå den vägen. Såg massor med stressade kvinnor i skyhöga klackar och snäva kostymkjolar springa in och ut från advokatkontoren med stora portföljer. De ger mej en snabb granskande blick där jag står och beundrar vårblommor i rabatterna som att jag är något slags utomjordiskt väsen och det är jag kanske också i min flamingoklänning och foträta skor. Jag tänker att det var tur ändå att jag inte blev advokat. Sånna där klackar skulle jag aldrig klara av, och så bära på en sån där tung väska dessutom. Här trodde man att jobb i vården var dåligt för ryggen.

Väl hemma har jag fortfarande energi över till matlagning så det blir inte korv och nudlar som så ofta en onsdag, utan lax i foliepaket med sparris, potatis och hollandaisessås. Sedan ett par kakor, en kopp te och såpor på TV. Härliga hemmafruliv.

4 kommentarer:

Monica sa...

Vilken ljuvlig vecka, underbart liv, tänk vad endast en vecka kan vara rik! Tänker att i framtiden kan jag sälla mig till de där shoppande, kaffedrickande damerna som väljer vas;-). Vart ska jag lämna in far din under tiden tro;-)?
Älskar dina blombilder och kan se allt framför mig, laxpaketet ser gott gott ut:-). Nu blev jag riktigt hungrig! Undrar vart lådan är också? Hmmm, hoppas på väg. Och kan skriva om den här, tror nästan det är Juvelblomma som blommar hos dig, den är från ananassläktet, så det var kanske mängder med miniananaser på gång:-).

Steel City Anna sa...

Honom kan du lämna in på puben :) Fröblommorna har torkat nu, har tappat lite hoppet om ananasen/bananerna :)

Trillingnöten sa...

Jag skulle inte heller tacka nej till att vara hemmafru emellanåt :) Det skulle faktiskt vara riktigt trevligt förutsatt att man hade en liten liten budget till just det du nämnde :)

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Precis, det vore inte dumt alls, och får man tråkigt kan man ägna sej åt lite välgörenhetsarbete :)