fredag 10 februari 2012

En lång och kall vecka

Det är knappt minusgrader och ändå är den här våta kylan värre än jag minns snöiga Sverige. Nu var det förvisso 6 år sen jag upplevde en svensk vinter och när vi en gång bestämde oss för att fira påsk i Sverige i mars och jag skulle visa maken Gamla Stan i snett isigt regn så var det skäl nog att inte upprepas. Men denna engelska snålblåst med isgator, den är inte att leka med den heller. Det är kallt så att det värker i fingrarna, det är kallt inne, det är kallt ute. Vi har dubbla strumpor, vi dricker enorma mängder te, vi tänder ljus och äter soppa, men inget hjälper. Yllekläder är skönt inne men ute börjar det alltid regna för eller senare och man blir både blöt och frusen. Januari och december bjöd på så skönt milt väder, varför skulle detta tvunget komma nu? Veckan har varit tillräckligt lång och arbetsam för att man skulle förtjäna att slippa åka ofrivilligt skridskor hem. Nåja, en helg väntar iallafall, en ledig helg, och jag ska inte tänka på nästa vecka som blir hur fullproppad som helst med dygnet-runt-jobb, jag ska leva i nuet och välja glädje som Kay Pollak.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nu är jag ju betydligt äldre än du är, men å, så lycklig jag är över att inte behöva arbeta heltid!

Ofta har jag fem, eller sex timmar per dag, förutom helgerna som är längre, men ändå.

Aldrig har jag mått så här bra, åtminstone i hjärtat ,-)

Och kyligt är det här också. Vi eldar och eldar.

Monica sa...

Det verkar vara kallt i hela Europa, ett Europa som inte alls väntar sig det. Här i Stockholm lämnar folk filtar och jackor till hemlösa på Sergels torg, ett ungt par startade med det och meningen är att de som behöver bara ska kunna gå fram och ta en filt, alla nås inte av organisationer m m.

Monica sa...

De är bara helt sanslöst roliga de där Galenskaparna och så skickliga!

Saltistjejen sa...

Jag håller helt med våt fuktig kyla är klart värre än torr sådan. Även om termometern visar oändligt många fler minus så föredrar jag torr kyla. Den kan man åtminstone värja sig hyfsat emot med kläder. Det tycker jag inte man kan med den där fuktiga. Hu!
Hoppas ni får bättre väder snart!

Trillingnöten sa...

Iskallt regn och blåt på det är nog värsta kombon någonsin...det är nästan tortyr. Känns som ispilar som tränger in :)

Steel City Anna sa...

Elisabet: Vi får hoppas att jag slipper jobba tills jag är 75 iallafall :)

Trillingnöten: Usch ja! Värre än snö.

Saltistjejen: Ja, den där blöta kylan liksom tränger in i märg och ben!

Mamma: Just det där klippet är helt sanslöst roligt om man hinner tänka efter vad han säger :)