lördag 4 februari 2012

Mitt vinterland


Dagen inleddes med vit himmel och moln av den allra tjockaste sorten. Jag spenderade hela förmiddagen med att städa och undra om det skulle bli någon snö. Det blev det. Vid ett-tiden började små flingor yra och snart växa sej till större flagor som graciöst kunde dala utanför fönstret.


Så efter våren kom vintern, detta året. Den första ordentliga snön är här. Engelsmännen stannar inne och de få som har gått ut har den engelska typiska snö-munderingen: paraply, gummistövlar och stavar. När det yr lite snö utanför Tesco illtjuter en knippe tonårstjejer: eeeeeiiiiiiiiiiih! Vad är det som händer!? Inte ens ekorrarna kom och hälsade idag. Det är tyst och stilla och finns nästan inte ett enda människospår i snön. Änderna gick förvånat och tultade på isen.








Jag har promenerat hem genom Endcliffe Park i den blå skymningen och nu parkerat mej i soffan med fårskinn, kaneldoftande ljus och en het kopp kaffe. Vad det är skönt iallafall, att man inte är rädd för lite snö.




3 kommentarer:

Monica sa...

Väldigt vackra vinterfoton och den blå skymningen fick du med också:-). Men kan inte låta bli att undra hur det går med alla blommor? De var vackra med snötäcke men mår de bra av det tro? Ja det är konstigt väder och här är det mycket vinter, nästan så man blir rädd när man läser tidningarna;-), riktigt så illa ser det inte ut, bara nästan, visserligen stod alla pendeltåg still igår och blev utkylda, en del åker med bebisar, det kan bli farligt tror jag, tog över tre timmar innan de blev evakuerade. Kura in dig i fårskinn och plädar och njut av det vita utanför;-). Kul ordverifiering blir "andstan", ja det stämmer med:-)

Steel City Anna sa...

Kamelian vissnar och körsbärsblommen har ramlat av. Tur att inte magnolian kommit igång mer, den klarar sej nog!

Monica sa...

Ja magnoliorna klarar sig säkert och det blir nog mildare snart om det inte blir vinter igen, nu blev jag så sugen på en kopp kaffe när du skrev om det så här bryggs:-) puss och kram