måndag 27 februari 2012

Tacksamhet

Första riktiga dagen på semestern efter en ledig helg. Det var fantastiskt skönt att kunna njuta av en helg utan att känna att man ska klämma in allt från dammsugning till motion, sovmorgon, socialt liv, strykning av nästa veckas kläder och romantik på två ynka dagar. På lördagen kom Sverigebesök från studietiden vilket var roligt och lite nostalgiskt. Igår var det soligt och fint och jag satt på balkongen insvept i en filt och läste om allt jag behövde veta inför Victorias förlossning (precis så stod det, detta behov var inte alls ifrågasatt utan självklart där bara, som när man behöver veta hur man gör när placerar pensionspengar eller så) i en gammal damtidining jag inte hunnit med. På söndagskvällen skippade jag min vanliga tvätt- och strykning-rutin och bara drällde i soffan med Dancing on Ice och Despereate Housewives. Detta var mer välgörande än vilken exotisk kryssning som helst. Drällande och läsande av totalt oviktig information.

Idag var jag uppe tidigt och gick en solig morgonpromenad innan duggregnet satte in. Då tog jag bussen till stan. När jag gick av samtidigt som en liten tant så vände hon sej till busschauffören och sa "God bless you!" och "Drive carefully now!" och han log mycket vänligt och tackade. Liksom för sej själv sa hon en liten bön som tack att hon ännu en morgon haft en säker resa genom stan. Jag tyckte det var fint, detta att vara tacksam för varenda liten bussresa. När man tänker efter på allt som händer omkring en så är det kanske inte så lite, att få åka säkert med en snäll busschaufför i morgontrafiken.

Jag gick och klippte mej och åt en lång lunch på ett tantkafe omringad av en massa tanter som verkligen på riktigt lät som en hönsgård, men det var rätt gulligt ändå. Sen gick jag på museum och i några affärer, köpte en ny ljusstake och en massa ljus. Efter allt detta lugn och tankeverksamhet tittar jag nu på Judge Judy och lagar lammstek och känner stor tacksamhet för att jag inte hastade iväg nånstans. Imorgon ska jag ha en städdag - för att jag vill, inte för att jag måste.

7 kommentarer:

Monica sa...

Underbara Sheffielddagar, kan inte bli bättre:-)

Saltistjejen sa...

Å låter ljuvligt!!!
:-)

Elisabet. sa...

Låter som en trivsam dag .., såna som allesammans bildar själva livet.

Och det är väl just såna här dagar som man minns extra-väl ..?

Trillingnöten sa...

Vilken dag! Du hann ju med en hel massa :)

annannan sa...

Vilken underbar tant du kommer att bli en dag.

Steel City Anna sa...

Mamma och Saltistjejen: det är verkligen skönt att vara ledig!

Elisabet: Det får man hoppas, att man minns de bra dagarna och inte tvärtom :)

Trillingnöten: Jag körde en vanlig arbetsdag, 9-5, fast med shopping och cheesecake-ätande :) Var rätt utmattande det också, de där hemmafruarna i Hollywood kan inte ha det lätt!

Steel City Anna sa...

Annannan: Det är jag redan, min kropp ska bara växa i mej själv :)