fredag 6 december 2013

Tekoppar

Tidig julklapp - snart har vi en hel servis i det här mönstret. Jag gillar särskilt den blå randen inuti koppen.



13 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Verkligen fint porslin.

Monica sa...

Jättefina! Då finns mycket i den servisen, vackert att duka med allt.

Jani sa...

Fin porslinet ;) tycker dom ser väldigt engelska ut.

Trillingnöten sa...

Jättefina är de! Jag gillar serviser, har ingen för tillfället, men när vi får mer plats, då ska jag minsann skaffa en riktigt fin en!

Steel City Anna sa...

Eastcoastmum: tack :)

Mamma: ja nu finns det massor :)

Jani: ja de är tjusiga minsann :) jag tycker de ser ganska svenska ut också.

Trillingnöten : ja just det där med plats är anledningen till att jag länge varit emot detta med serviser men jag har både svärmor och maken emot mej som ständigt köper mer så nu har jag kapitulerat. Det är faktiskt kul att kunna duka en hel middag med samma servis.

Charlotta sa...

Åh så fina. Är det någon speciell tillverkare?

Steel City Anna sa...

Charlotta: tack! Jag vet inte så mycket om dem, har frågat maken och han har gett ett typiskt karlsvar att man går in i en affär bara och frågar efter blåvitt porslin i Tjeckien eller Tyskland, så hittar man dom :)

Steel City Anna sa...

Charlotta: forskat lite, från Meissen, mönstret är Zwiebel muster (lök mönster). Tjeckiskt från början men tillverkades i Tyskland.

Monica sa...

Min forskargen vaknade till liv genast:-), handmålat alltsedan 1730, en forskare i Meissen blev den förste i Europa med att framställa porslin och tillverkningen började i början av 1700-talet, han gjorde mycket annat åt kejsare m fl inom kemi och fysik.
Mönstret fick den "lökbeteckningen" på 1800-talet men det föreställer på tallriken egentligen granatäpplen och persikor, på kopparna och mitten av faten är det bambu, pioner och astrar. Allt ger ett långt och lyckligt liv:-). Ja man ser när det är vackert, hälsningar från en porslinsälskare:-)

Charlotta sa...

Meissen! Det har jag en servis från farmor faktiskt. En stad i Tyskland och jag vill jättegärna åka dit för söder om staden ser det ut som rena Wyoming. Kolla: http://www.saechsische-schweiz.de/elbsandsteingebirge.html

Steel City Anna sa...

Charlotte: Jo sa vackert, rena sagostaden!

Anonym sa...

Fantastiskt fina koppar.
Nu för tiden uppskattar jag min servis. Annat var det när paketet men den obligatoriska kaffekoppen kom från farmor varje födelsedag och jul.

Steel City Anna sa...

Skullalundanna: tack! Ja det var inte en så dum tradition ändå. Farmor hade koll :)