Saturday, 7 January 2017

Julbilder från Sheffield Cathedral

Ett besök i katedralen i den blåa skymningens tid. Så vackert med detta speciella ljus genom fönstrena.














9 comments:

Ruta Ett said...

Så vacker katedral, men lite roligt att lille Jesus ser ut att ligga i en konservburk!

Steel City Anna said...

Ruta ett: haha ja, hart lindad!

Monica said...

Få som dokumenterat staden som du har gjort, ja jag tror ingen. Krubban i stål är rätt häftig, lite annorlunda än alla i trä:-)

Anne-Marie said...

Så vackert och stämningsfullt det ser ut.
Kan man gå in i kyrkor/katedraler när som helst i Sheffield? I Sverige har de ju låst många kyrkor numera.

Steel City Anna said...

Mamma: ja, den är häftig tycker jag denna.

Steel City Anna said...

Anne-Marie: traditionellt sett så ska kyrkor vara öppna, men det håller på att ändras nu. Katedralen är stor och alltid öppen och det är alltid mycket folk där plus både shop och café. Rigorös kameraövervakning dessutom tippar jag. Med små kyrkor på landet vet man aldrig. Många har problem med stölder och folk som beter sej illa.

Monica said...

Jag tänkte lite grand på det Anne-Marie skriver också. Här är det mycket som är tillbommat och inte så mycket verksamhet heller. Och dessutom kan jag och väninna ibland känna att där kan vi inte gå in om det pågår någon samling, vi hör ju inte dit riktigt. Hos dig går jag bara in, vet inte säkert ibland om det är anglikansk eller presbyteriansk kyrka, eller något annat, katolsk ser jag tror jag, men prästen och personal säger välkommen till alla och man känner sig välkommen och helt bekväm och stannar så länge man vill. Väldigt fint med caféerna som finns också och så att det är aktivt på många tider med olika verksamheter, folk hyr ju för sina konferenser och annat med och ofta är det musik och körer. Och många hälsar. Saknar det där naturliga, önskar att det vore mer så här också. Här är det mer som slutna klubbar.

Maggan said...

Vackert med blå skymning. Älskar det!

Steel City Anna said...

Maggan: ja, nåt som är bra med vintern, att man hinner med att se den fina skymningstiden.