Monday, 16 January 2017

Pubmys

Det har varit frost och kallt ganska länge nu. Bästa stället att umgås på då är gamla pubar. Flera mysiga långkvällar har det blivit denna månad. Älskar de riktigt traditionella pubarna med kakel längs väggarna, olika små rum, massor av lokala ölsorter och total brist på musik så att man kan föra ett samtal utan problem, och sen rätt så sent på kvällen kommer det nån fiolspelade folkmusikshippie och spelar lite lagom högt. Jag älskar att man kan gå som man är bara, trött och osminkad direkt efter jobbet och ha en avslappnad kväll. Det är engelsk kultur i sitt esse.


Hund kan man också ta med sej. Här står min kompis hund och beställer chips.

10 comments:

Elisabet. said...

Låter alldeles oerhört trivsamt!

Steel City Anna said...

Elisabet: det ar det verkligen. Nagot jag skulle sakna sa mycket om vi flyttade.

Annika said...

Det där med pubkulturen låter bara så otroligt RÄTT!
Skulle önska att den fanns här också. Låter så skönt, rätt och opretto.
OCH gott dessutom.
Middagen du åt ser så god ut. Nej, potatismos med vitkål i har jag aldrig ätit. Däremot brukar jag göra min mos med blomkål. SÅ gott.

Monica said...

Hon är ju för rolig den vovven:-) och publivet är så oerhört trevligt, gillar att sitta vid brasan i skinnmöblerna och bara njuta av allt. ibland tänker jag att det skulle vara skönt att övernatta och inte gå ut, haha, ja det går ju att göra på en del också.

Söderbönan undrar så varför vi inte kan ha det så här men jag tror inte det går. Och när jag läser att biblioteket i Årsta t o m måste stänga då undrar jag verkligen, vet inte om jag undrar, det är helt ofattbart.

Steel City Anna said...

Annika: ja, det är så skönt att man bara kan komma som man är. Sitta ner, prata, umgås verkligen. Det finns inget av detta att visa upp sej liksom som i Stockholms uteliv :)

Det var savoykål i moset, vitkål har jag inte heller provat, det låter spontant inte så gott ... Mos med blomkål var en bra idé! Här äter folk ofta blomkålsris nu istället för vanligt ris, en liten trend.

Steel City Anna said...

Mamma: jag tror det skulle kunna funka på ett mindre ställe. Och absolut att man serverar god mat, välkomnar barnfamiljer och hundar osv. Gjorde det på det engelska sättet helt och hållet.

FREEDOMtravel said...

Låter väldigt avslappnat och trivsamt! :)

Anne-Marie said...

Pubar är verkligen en bra “uppfinning". :)
Har inte alls tillbringat mycket tid på pubar när jag besökt England man har ätit några riktigt goda måltider på pubar.
Skönt med en så avslappnad atmosfär.

Steel City Anna said...

Freedomtravel: Det är det :) roligt att gå på pub med hund också :) Så fin denna vovve.

Steel City Anna said...

Anne-Marie: ja, det är skönt och det är också skönt att kunna umgås avslappnat utanför sitt hem. Här är det mest riktigt nära vänner man bjuder hem. Och många bra vänskaper börjar på puben :)