Tuesday, 31 January 2017

Början på året

Som alltid är jag glad att den här trista sega månaden är över. Det är dessutom så mycket oro inför framtiden med tanke på både Brexit och situationen i Europa i stort med tre stora val som väntar (Nederländerna, Frankrike och Tyskland) samt valet nästa år i Sverige som börjar kännas som ett riktigt ödesval. Allt detta sker dessutom innan Brexit. Det är inte alls en tid att göra några stora förändringar i livet egentligen men vi pratar förstås om det ändå, och kommer inte helt överens. Jag känner för ett lugnare liv med mindre jobb och mer trygghet. Hur det ska gå till vet jag inte riktigt ännu, men det kanske kommer.

Jag betraktar min katt som i sin tur spanar ut genom fönstret på en annan katt som spanar på henne. Hon är ofta så näpen med stora runda ögon men här ser hon ut som en riktig panter. Bevakar sitt revir. Det känns som det är just det regeringarna i många länder ägnar sej åt nu och det tar så mycket fokus från annat. Vi delar ju trots allt på en enda planet.

8 comments:

Annika said...

Hela världen är ur led.
Själv bävar jag för situationen i US, som du vet.
Vi kan väl inte precis säga att året börjar bra.
Men, det gäller--som alltid--att ta tillvara de stunder som är bra. Samla på dem.
Jag hoppas att du ska få ditt lugnare liv, var det än kan tänkas bil. England, Sverige eller ngnannanstns.
Önskar att karusellen ska snurra lite långsammare. Tur att det finns katter i världen! :-)

Steel City Anna said...

Annika: verkligen. Jag tycker att jag hänger med ganska bra, läser nyheter från flera tidningar i olika länder, kollar BBC News och Aktuellt, har en ganska nykter syn på samhället och får inte panik i första taget men ser vissa tecken och kan dra dem ganska långt innan jag sansar mej, men varje gång har det värsta jag tänkt hänt eller värre hittills, och då blir man ju nervös på riktigt.

Det är väldigt skönt att klappa katten och tänka på nåt annat en stund. Jag skulle vilja prova att bo på en mindre ort. Mer natur, mer djur, och mindre stressade och paranoida människor.

Monica said...

Jag tycker att det är tungt att detta år 2017 skulle börja så förskräckligt och så maktlösa vi är egentligen och så har människan alltid varit mot ondskan. Jag har lite svårt att acceptera det men har inget val och att ägna sig åt rent praktiska saker är rätt skönt, sover bra gör jag också så får vara tacksam för det och ska lite längre fram försöka ha lite trevligt med vänner, vi kan bestämma att vi ska ha trevligt, vi måste göra så ibland och bestämma att vi lägger eländet åt sidan ett tag. Vi kan ha en eländesstund och sen göra något helt annat, då har den fått lite tid men sen prata om något trevligare. Du är otroligt bra på att ta vara på tiden och stunden, har lärt mig mycket av dig.

Tittar runt med så många vackra miljöer det finns, alldeles otroligt, både hos er och här, men allt känns så osäkert men tror man får våga ändå. En kisse är väldigt bra för människan, kanske det får flytta in någon hos oss med sen:-)

Steel City Anna said...

Mamma: ja, jag ska ta någon dag nu utan nyheter tror jag och vila lite. Dessutom har det kommit nya griskultingar så ska gå och titta på dem :)

Anne-Marie said...

Ja, världen fick en rivstart det här året.
Det känns som om man egentligen inte kan fatta några långsiktiga beslut eftersom saker och ting tycks förändras dagligen.
Katter tror jag “could care less" om hur världen ser ut. :)

Steel City Anna said...

Anne-Marie: precis, det är väldigt svårt. Vore skönt att vara katt ändå :)

Trillingnöten said...

Håller med. När februari kommer så känns allt mer hoppfullt!

Steel City Anna said...

Trillingnöten: ja, man är ju lite så att man tänker att som året startar kan det bli ... Men det värsta kanske är över?! Haha man vet aldrig. Allt blir trevligare med lite värme och solsken iallafall.