tisdag 17 januari 2017

Bloggen år 2016

Förra året gjorde jag några sammanställningar över det gångna årets mest kommenterade och lästa blogginlägg och jag kände för att göra detta igen. Det är alltid roligt att kolla igenom gamla inlägg och jag blir ofta förvånad över dem som blir mest lästa, det är knappast de där jag har lagt ner mest energi och tankeverksamhet direkt utan sånt jag skrivit i farten bara.

I januari 2016 var det till exempel detta särdeles triviala inlägg om kattens nya matskål som blev mest läst. Bloggens bästa bilder från 2015 fick mest kommentarer.

Februari var en lite trög månad, inga inlägg som stack ut riktigt. Men Ode to Sheffield fick mest läsare, och tänk att ett träd stod i blom i februari! Vård av sjuk matte och husse fick flest kommentarer, liksom detta om vintage tea rooms.

I mars gick det lite livligare till med fler besök. Många gillade Herr Brudand, och Kontrasternas stad var det många som läste om. Det inlägget tog sin tid, så det var kul att det uppskattades.

I april var jag som vanligt i mitt esse och fångade våren. Flera delade min glädje över den första långa ljusa kvällen, och när lärkan drillade högt i skyn och ett mandarinpar simmade fram till mej. Flest kommentarer fick detta inlägg om engelska hus.

I maj var det bluebells och cherry trees som var populärast. Många följde med mej på en woodland walk också och kommenterade flitigt. Ännu fler kommentarer blev det ändå när jag nästan blev statslös och när tackorna lammat, alla utom en. Det sista är nog mitt favoritinlägg på hela året.

I juni så var det många som läste min lista om tid. Inte mycket kommentarer i allmänhet såhär under årets ljuvligaste månad, men några blev det om Gamla Stan. Varje gång jag ser bilder från Sverige så är det första jag tänker på ljuset, ljuset, ljuset. Det speciella nordiska ljuset, jag ser det innan jag ser vad bilderna föreställer. Det är sådant man inte kan fatta att man kan sakna, men man gör det.

I juli blev det ännu glesare med besöken men mitt inlägg om Brexit blev ordentligt läst. Nu när jag läste det igen så tänkte jag att vad smart jag är egentligen, jag borde lyssna mer på mej själv. Flest kommentarer fick dock den underskönaste av blommor, den himmelsblåa bergvallmon.

I augusti blev det mer fart igen och många följde med till Chatsworth. Läst blev också min lilla betraktelse om förvissning. Det var många som grattade på födelsedagen, tack för det!

September är de vanvettigt vackra ljunghedarnas tid och många läste om Burbage Moor. Det är så vackert här denna tid i detta landskap att jag liksom går runt och aktar mej så att det inte ska slå slint och jag ska bli knäpp i huvudet, så underbart är det. Annars blev det mest lästa inlägget detta - 4000 inlägg! Kanske bara en dröm fick flest kommentarer.

I oktober provade jag den roliga fotoutmaningen "45" och massor läste det inlägget. Mest kommentarer fick detta om när jag drack björnbärscider och tänkte på pendelbåten. Jag tänkte väl egenligen på sådant som man har i sin hand och tar för givet, men som är helt underbart.

Återigen så är det "45" som drar mest läsare och jag gjorde en trist novemberpromenad denna månad. Jag blev nöjd med att jag lyckades fånga och kommunicera just den känslan av mörk höst som jag hade. There are places I remember om olika ställen vi bott på blev också läst mycket. Inga inlägg hade särskilt många kommentarer men detta hade ett genomsnittligt antal plus många som läst det, och dessutom så älskar jag den där sången något oerhört.

I december blev det jul för hela slanten och mycket liv på bloggen. Alla inlägg har ovanligt många läsare, men flest ville kolla in julmarknaden på Chatsworth. Min lilla julkatt var också populär och det inlägget blev mest kommenterat tillsammans med Året som gått.

10 kommentarer:

Monica sa...

Du skriver ju så otroligt bra! Det märks att du har gjort det sen du var några år bara, har dina dagböcker här och anteckningar och teckningar från det som kallas småbarnsåren men du var inget småbarn om jag läser. Och allt sparas så du vet:-). Väldigt roligt att se tillbaka, på både text och bild i bloggen och att det finns så mycket vackert i ens liv för det är lätt att glömma. Man får jobba en hel del med det att det bästa får ta större plats än det värsta. Det är svårt faktiskt och en utmaning.

Och naturen har något alldeles oerhört mycket att erbjuda, så vacker, gäller att vi tar den tiden och ser. Det gör du med en otrolig finess!

Elisabet. sa...

Oj, så ambitiös du är! Inte en susning har jag om hur många som tittar in eller läser; jag skulle nog bara bli stressad. I morgon, när jag är ledig, ska jag ta mig an det här inlägget och klicka mig fram. Kul!

Monica sa...

Och nu har jag läst vartenda inlägg, som att läsa en bok så här direkt efter frukost, ja jag behövde en paus från röjningen. Så mycket som händer under ett år och så mycket som kan förändras på en så kort tid, mycket som är svårt att förstå men man lär sig. Underbart att se dina vackra foton och naturen och livet runt omkring och tror nästan ändå att kissen är bäst av allt:-).

Steel City Anna sa...

Mamma: tack mamma :) ja skriva har jag nog i stort sett alltid gjort :) kissen är absolut bäst :)

Steel City Anna sa...

Elisabet: det går snabbt att bara klicka sej fram i statistiken. Inget jag gör till vardags men roligt såhär en gång om året tycker jag :)

Marina sa...

Visst kan man fundera ibland på vad de tär som gör att vissa inlägg blir så mycket mer populära än andra. Önskar dig ett bra fortsatt nytt bloggår :)

Steel City Anna sa...

Marina: ja, det dar har jag da aldrig forstatt :) detsamma!

Annika sa...

KUL, det här var ju en annorlunda twist på ett årsbokslut. Ja, vad ROLIGT att kolla in statistiken lite sådär.
Mina mest kommenterade inlägg är nog när jag skriver om amerikanska fenomen, eller om jag skriver ngt stort och allmängiltigt, som vikt, haha. Det är KUL.
Kommentarer är a och o för oss som bloggar. Utan dem, och den feedback de ger, skulle jag inte blogga.
Och det tar ju tid att skriva ihop ett blogginlägg, så det uppskattas verkligen!
Verkligen KUL det du gjort här.
Hatten av till dig!!

Steel City Anna sa...

Annika: kul att du gillade det :) det ar latt att gora, blogger har ju all statistik sa tydligt.

Jag skulle nog blogga anda for att ha en dagbok men det ar en rolig bonus med kommentarer!

Anne-Marie sa...

Ibland undrar man verkligen vad det är som gör att vissa inlägg får massor med kommentarer medan andra tycks vara mer ointressanta. Vissa inlägg som jag gjort och lagt ner en massa tid på har inte alls lyckats fånga andras intresse medan andra inlägg som jag skrivit snabbt har blivit väldigt populära. Roligt att göra en genomgång så där som du gjort. :)