Sunday, 8 January 2017

Så mycket vinter som det blir på en grön ö

Ett tunt lager av is på sjön och lite frost, det är det enda jag sett av vintern både denna och förra året. Men man vet aldrig, snö kan komma plötsligt. Enklast blir det om den låter bli. Här finns det varken stockholmsk eller feministisk snöröjning, det finns helt enkelt ingen snöröjning, och vill man gå på trottoarerna får man skotta, sanda och salta själv.
6 comments:

Monica said...

Så vårlikt det ser ut! Och skönt! Här har vi precis skottat rent på vår stora balkong, minns inte att vi haft drivor av snö så långt in förr och kände att det var bäst att skotta. Stugorna på landet är nog översnöade:-). Skönt om ni slipper snön, det blir ju så besvärligt på alla sätt att ta sig till jobbet då, du går en mil medan kollegorna sitter fast i snön med bilen. Nej så jag hoppas du slipper jobba för alla.

Steel City Anna said...

Mamma: det ska kanske bli snö nästa vecka. Vi får se hur det går!

Anne-Marie said...

Gillar er vinter. :) Skulle passa mig perfekt.
Den feministiska snöröjningen verkade ju inte alls fungera så den kanske ligger i linje med den ni har. ;)
Vi skall tyvärr få mer snö under veckan och idag regnade det något helt otroligt.

Steel City Anna said...

Anne-Marie: det är en trevlig sorts vinter här tycker jag. Visst är det lite grått och trist utan snö men våren kommer också så himla fort! Såg de första påskliljornas knoppar sticka upp förra veckan.

Haha ja den feministiska snöröjningen hade vissa likheter med den nordengelska förutom att ingen tog saken i egna händer utan istället gnällde på svenskt vis att nån annan skulle fixa det.

Hoppas ni klarar er undan översvämningar och så all halka som kan komma om det fryser till när snön smälter ... Inte kul!

Annika said...

Jaha, det kanske blir det ni får.
Hoppas ni slipper blötsnö och skit. För sådan kan man faktiskt vara utan.
Mkt sämre snöröjning än här, hör jag, och vår är ingen höjdare. MEN den slår absolut er!!
Grönt har ni, men det ska jag ju inte nämna mer ;-)

Steel City Anna said...

Annika: hoppas verkligen ocksa att vi slipper sno. Trafiken ar jobbig som den ar. Haha ja gront ar det aret om har :)

Jag tror vi har tva maskiner som kan roja och sanda pa en stad storre an Goteborg. Bara de allra storsta vagarna sandas.