tisdag 6 november 2012

Ovanlig attraktion

Tredje semesterdagen bryter vi mot turistnormen och åker varken till stranden, ligger vid poolen eller besöker någon attraktion på turistkartan. Efter solande på balkongen i ganska många timmar åker vi till IKEA i Arrecife. Det är en upplevelse det med - aldrig har jag besökt ett så tyst och lugnt IKEA-varuhus. Det är ungefär fem besökare i hela varuhuset och i det stora garaget står det tre bilar. Det finns julpynt, sill, Billy inklusive svenska böcker i hyllorna, säckar med värmeljus och korv vid utgången precis som brukligt, men vad som inte finns är stress, arga barn och köer. Vid restaurangen saknas också effektivitet, men köttbullarna är ljumma precis som i Kungens Kurva. 63 grader. När jag ska beställa köttbullar finns det ingen där som serverar, och kassörskan sitter ganska länge och väntar innan hon långsamt går fram och slänger på albondigas och salsa. Jag trodde inte att salsa var ordet för all slags sås, utan mest olika tomatsåser. Att brunsås är salsa tycker jag är väldigt roligt. Jag ser framför mej fredagsmys med Estrella och brunsåsdip.

Potatisen är kanariskt tillagad med ett lager salt runt skalen, och till de ljumma köttbullarna serveras överkokt brysselkål. Det är helt klart den värsta IKEA-maten hittills och när det är dags för efterrätten, daimtårta, är den alldeles svettig och ömklig. Men det var värt det! Dessutom fanns det julmust. Livet leker.




7 kommentarer:

Cecilia N sa...

Intressant.
Det påminner om att gå på Birsta en vanlig tisdag förmiddag strax före löning.

Monica sa...

*skratt*, en kulturell upplevelse i sig:-), tänka att det fanns julmust också, fantastiskt!

Turtlan sa...

Vilken rolig kontrast!
Men kass måltid....

Heter varorna som här, dvs Ektorp, Kivik Etc etc?

Jag har faktiskt aldrig varit på ngt IKEA utomlands. Kanske läge för det snart.

Steel City Anna sa...

Cecilia N: Jag tänker och tänker och med den lilla marknadsekonomi jag kan förstår jag inte hur det kan löna sej att ha IKEA på denna lilla ö.

Mamma: Ja, de hade en hel del mat, vem köper den, ett annat mysterium. En hel del vanliga märken fanns också, inte bara kommunistmärken :)

Turtlan: Jag rekommenderar det! Ja allt heter samma sak och hittills har det alltid varit svenska böcker i hyllorna (i Prag, London, Nottingham, Leeds och Arrecife som jag har besökt hittills) :)

Monica sa...

Här finns brunch på söndagar, det är nytt, 99 för medlemmar 199 för andra stackare;-). Undrar om den är bättre än midsommarbordet, det var mitt värsta, snäppet värre än julbordet. Men far din blev helt klart intresserad;-). I Uppsala bjöds alla på frukost i lördags, Ikea där är rätt trevligt, jag gjorde en påfyllning till min galg"renovering" innan de får in en annan sort. Fast kassajobbet där verkar var en mardröm, hemskt många kunder som stökar med personalen som bara ska ta betalt.

Karin sa...

Fantastiskt att ni åker till Lanzarote och går på Ikea!

Steel City Anna sa...

Mamma: brunch låter fantastiskt!

Karin: Visst är det :)