måndag 12 november 2012

Jardin de Cactus

Sista morgonen på verandan. Jag dricker kaffe ur min nyinköpta IKEA-mugg och tittar på utsikten en sista gång.


Flyget går inte förrän nio på kvällen så vi har ännu en dag att ta vara på, och bestämmer oss för att besöka Jardin de Cactus norr om Arrecife. Det var ett bra val - fantastiskt fint och kaktussorter jag aldrig sett förr. Lugnt och trevligt, en liten restaurang fanns också. Riktigt bruna har vi blivit, vi solar lite extra vid den gamla väderkvarnen innan vi sätter kurs mot flygplatsen. När vi sitter på verandan i väntan på att checka in kommer det några regndroppar. Det gör det aningen mindre jobbigt att åka tillbaka.




Kaktus-hjärna!
Kaktusorm!

Skurborste?




Toalettkonst!















Utsikt från flygplatsen. Bye bye, Lanzarote!

4 kommentarer:

Monica sa...

Väldigt intressant, vilka mängder det finns och arter! Vita huset med gröna detaljer ser fint ut:-). Och vilket foto där det är en skog med kaktusar och sedan hav och öar som lyser där bakom, så vackert! Väldigt fina foton, så bra planerat att hinna med detta, annars sitter man mest och väntar en avresedag.

Monica sa...

Vad vackert utformat alltihop, väderkvarnen ser nästan gotländsk ut, av samma typ som där. Kunde man bo i den? Eller var det något museum eller café? Väldigt vackert och imponerande. Och skicklig fotograf som fångat allt så suveränt!

pappa sa...

Aldrig sett så fint, vilka kaktusar, exotiskt och spännande, ser befriande fritt ut från turistkommers.

Steel City Anna sa...

Mamma och pappa: Det var verkligen lugnt och fint där, tror inte så många turister hittar dit. Vi var osäkra på om det var värt att åka dit men det var det helt klart.