tisdag 27 november 2012

Långlunch

Jag började äta lunch idag klockan ett. Tog en tugga då och då. Telefonsamtal. Möte. telefonsamtal. Personalen, polisen, ambulansen, kommunen, socialen. Tugga. Möte. Telefonsamtal. Mejl. Sms. Telefonsamtal. Sista tuggan tog jag vid sju när maken kört hem mej och jag parkerat mej i soffan med jourtelefonerna. Det kan man kalla långlunch. Maken gör extra gott kaffe. När ska vi äta middag då, undrar han. Det kan man verkligen undra. Skulle jag installera dataprogram skulle jag tjäna nio gånger mer i timmen. Det händer att jag gör det, också, samtidigt som allt det andra. Det händer att jag blir en liten aning bitter, när jag tänker på det. Så har jag alltid varit en idealist med hög moral, det kunde jag ju sluta upp med. Det har väl aldrig varit lönsamt, men kanske är det bra för själen. Den som lever får se.




4 kommentarer:

Monica sa...

Jag läste idag igen om skillnaden att arbeta med människor eller pengar. Att orka hela yrkeslivet som du arbetar är osannolikt, du får ta en ny inriktning ibland med datorinstallationer och dess program. Tragiskt att inte arbete med människor värderas högre, och samtidigt vilken tur för världen att det finns kompetenta begåvade människor som vill göra det svåra arbetet också.

Monica sa...

Läste Henriks inlägg idag noggrant, väldigt intressant och jag gjorde många kopplingar till mina erfarenheter i arbetslivet, stod mycket att tänka på, men som är svårt att förändra.

Steel City Anna sa...

Det är förbryllande egentligen och jag undrar hur länge det har varit så. Jag tvivlar på att världen alltid sett ut så. Skulle vara intressant att veta vilka yrken stenåldersmänniskan värdesatte mest :)

Monica sa...

Det är svårt att få korrekt kunskap, det blir mycket gissningar men väldigt intressant skulle det vara att få veta mer. Såg "Historieätarna" ikväll nu om slutet av 1800-talet och det är inte så länge sen, men tycker programmet haltar betydligt, man får se det som underhållning bara.