söndag 27 maj 2012

Önskerubrik 5 "Godis i England vs Sverige"

Engelsk kakbuffe från award-ceremonin i Town Hall
Det är förstås Trillingnöten som önskat igen, en rolig rubrik!

Det kan tyckas banalt men en sådan sak som sötsaksutbudet kan vara skillnaden mellan ljus och mörker ibland. När inget annat hjälper så gräver jag fram en bit Marabou som jag gömmer i garderoben och det är den bästa medicin som finns. Engelsk choklad går inte att jämföra. Tyvärr. Den är för söt och smakar inte mjölk som Marabou smakar mjölk.

Smågodis finns inte här även om Karamellkungen så sakteliga börjat etablera sej i stora affärer men oftast finns bara trista sorter och nästan inget lakrits. Engelskt godis i små påsar smakar bara socker och brukar rikta sej till barn och vara neongrönt och rosa.

Underbara härligheter som kanelbullar, biskvier, prinsesstårtor och semlor finns det inte heller. Torra scones med smöraktig grädde, sliskiga cupcakes och möjligen en blek variant av wienerbröd får man nöja sej med.

Däremot är detta chipsens förlovade land. Det finns alla varianter man kan tänka sej och är verkligen hur gott som helst, jag älskar salt- och vinägerchips. Det väger ändå inte upp godisbristen särskilt, men alltid är det något. Just godis är jag faktiskt sällan sugen på egentligen, det är mer choklad jag saknar och svenska bakverk. En pistagebulle från Konsum till exempel vore himlen just nu.

3 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag håller med! Godsakerna kan verkligen göra skillnad! Samma sak i USA. Visserligen har de cupcakes man kan äta ihjäl sig på, men så saknar jag de där bakelserna...prinsessstårta till exempel. Och så chokladen. Lycka var att finna Marabou på en helt vanlig affär i New York för två år sen! Jag köpte (fast jag bara var på semester och inte alls var sugen) för att stötta affären :)

Monica sa...

:-) mamma får öka på förrådet med Marabou snart.

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Mycket spännande att Marabou har hittat till New York! Då orde den kunna hitta till Sheffield ...

Mamma: Jag får handla mycket i Sverige!