fredag 11 maj 2012

There's a better home a-waiting

Det börjar kännas alltmer hemma i det nya huset. Jag börjar få in lite rutiner, jag undrar inte vart jag är när jag vaknar och jag har provat alla bussar och småvägar och genvägar i området. Igår kväll möblerade jag om i mitt lilla rum och tyckte det blev riktigt bra. Nu väntar jag bara på att maken ska sätta ihop den motvilligt inköpta herr Malm från IKEA, så är mitt rum komplett. Vi hade en Malm förrut i stan och alla lådor bara vek sej så fort man la in en strumpa för mycket. Jag hatade den intensivt. Men ett sådant fantastiskt pris det var, jag blev helt enkelt Kamprad-hjärntvättad. Dessutom sa maken att den dubbelt så dyra byrån Hemnes var en tantbyrå och att han kanske inte skulle kunna få plats med den i bilen. Och så var det massvis med små små barn runtomkring som ville ha en nalle eller ville gå hem eller lekte med små enormt billiga timers som de plockat åt sej på köksavdelningen och som pep var tredje sekund. Så nu blev det som det blev.

Imorgon ska det bli strålande sol för första gången på evigheter men jag ska jobba och gå upp i ottan. Ikväll sitter jag med jourtelefonen och en flaska läsk och lyxpizza från Marks and Spencers. Lite strykning och tvätt kanske. Tjat på maken att ta sej an IKEA-kartongerna. Jag kanske sätter ihop en Bertil eller två. Jag är oerhört arg för att det saknades muttrar till sophinken Knodd. Särskilt som jag idag såg jättefina och större soptunnor billigare på TK Maxx när jag gick en liten fyndrynda efter jobbet. Typiskt.

Av någon outgrundlig anledning har jag den här låten i huvudet. Kanske reflekterar någon inre stämning. Den här videon är helt fantastisk!

5 kommentarer:

Monica sa...

Det blir nog bra, ja bättre och bättre:-). Talade med dator-Anna på Ikeas hemsida, hon förstod en del, alltså är enda vägen att nå den utvalda monopolbutiken;-), hon sa: att kvittobeskrivande behövdes och skulle sedan ställa en massa frågor med sitt nickande huvud:-), så det kan du pröva. Muttrar kan då skickas hem om en vecka. De kostar säkert lika mycket som tunnan att köpa dem nya, men kanske bättre så och slippa krångel med adresser, jag tror inte på nickedockanservicen att hon fattar den. Ett annat alternativ är att köpa en ny snyggare soptunna på TKMaxx:-) och sedan vi tillfälle när Nottingham besöks igen lämna tillbaka tunnskrället och få något annat där.

Monica sa...

Hälsa mågen att jag är ytterst förvånad över att han kunnat hålla sig från montering:-) med den bakgrunden som student i Tyskland med möbelmontering på IKEA som extrajobb. Eller kanske är det därför:-). Jag hade inte kunnat hålla mig;-). Njut av kvällen nu i ert fina engelska hus, det ser så engelskt trevligt ut:-).

Surviving Sweden sa...

Glad you are settling in well... hope it starts feeling more like home soon.

Steel City Anna sa...

Surviving Sweden: Thank you! A little bit at a time :)

Steel City Anna sa...

Mamma: nej deras kundservice orkar jag inte med :)