söndag 6 maj 2012

Det tar sej

Flyttlådorna är tomma
Imorse vaknade jag av fågelsång och sol. Visserligen tog det inte längre än en snabb dusch och en kopp kaffe innan himlen blev grå igen, men ändå, jag hade vaknat ur min dvala. Det mesta är uppackat nu men har inte alltid någon optimal plats att finnas till på. Det lilla skåpet hyser iallafall det käraste, makens kristallglas och mina muminmuggar:

Medan jag gör mej i ordning i en hast lägger jag märke till att tvättstället på den lilla toaletten på nedervåningen har två kranar. Under min första englandsvisit var det just detta jag lade på minnet först, och fick sen höra det klassiska skämtet om one tap with cold water, one tap with very cold water. De här fungerar iallafall båda två. Jag är glad att jag har bott i England länge sedan min första tvättställschock och hunnit vänja mej vid det ena och det tredje. Faktiskt skrattar jag roat åt det pyttelilla tvättstället och känner mej glad att det är ett så engelskt hus.
Medan jag diskar frukostdisken gläder jag mej också över att ha en fin utsikt mot trädgården. Tänk i så många år jag har stått och diskat och tittat på en vägg eller parkering.
Utsikt från köksfönstret
Dörren till trädgården ... Underbart!
Vild grönska i trädgården
Sedan blir det en lång promenad rätt ut i skogen (Ecclesall Woods) som jag nu hittar riktigt bra i och bor ännu närmre. Solen strålar och alla de ljust gröna bladen glittrar mot det blåa skimret av bluebells på marken.
Resten av dagen skall ägnas åt strykning av tvätt och lite städning. Imorgon när det ska ösregna har maken lovat mej en tripp till den blågula ladan för inhandling av lite av varje som fattas. Dörrmattor och lite skohyllor och sånt. Och så ska jag förstås fortsätta vara glad över trädgården, regn eller ej.


Alldeles egna förgätmigej!

Utsikt från trädgården

7 kommentarer:

Monica sa...

Så ljuvligt fint ni bor! Härligt! Och trädgården är väldigt grönskande, blir en del gräsklippning antagligen, nu får ni gröna fingrar båda två:-). Så fint det är i omgivningarna, rena drömmen, blir frestad att boka biljett:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: Det är en frihet på ett annat sätt, känns väldigt skönt.

Monica sa...

Jag tittar igen och hoppas på fler bilder, det ser helt underbart ut, kanske försöker hyra in mig som housekeeper,-)

Karin sa...

Vilket ställe ni har hittat!

Steel City Anna sa...

Mamma: Det kommer kanske fler bilder :) Ska komma iordning lite mera först och gräset behöver klippas :)

Karin: Vi trivs jättebra! Ser fram emot att få allt sorterat och prydligt bara :)

Lyckliga Grodan sa...

så fint.. det ser engelskt ut ;-)
precis som i trädgårdsprogrammen man ibland ser i svensk tv.

Steel City Anna sa...

Härs och tvärs: ja, ungefär så :)