torsdag 31 maj 2012

Maj

Fort har det gått denna månad, rasande fort. Januari kändes som en evighet, maj som en minut. Knappt hann jag smälta att våren kom innan sommaren var här. Jag blir förvånad över hur intensivt det doftar av hägg och syren. Det är för tidigt, tänker jag. Men det är ju just nu som det är sommar, försommar.

Mest har jag jobbat i maj. Men varje spillra av ledig stund har jag tagit tillvara på. Här har det minsann inte dåsats bort någon tid. Jag har knappt sovit överhuvudtaget. Mest har jag nog motsägelsefullt vilat under sovande jour på jobbet, för då har jag inte sett mina flyttlådor och kunnat rusa omkring. Det känns helt galet att första natten i nya huset var denna månad. Sen dess har jag möblerat om rummet jag sov i då tre gånger. Städat både gamla lägenheten och den nya. Varit på IKEA och provat styrkan i äktenskapet. (Alla par borde som förberedelse inför bröllopet åka till ett överfullt IKEA och köpa så mycket grejer att det bara nästan går att packa in dem i bilen. Det gick bra denna gång. Jag ropade "böj knäna, lyft med benen" kanske ett par gånger för mycket och när maken skrivit ner fel nummer på ta-det-själv-lagret så vi hamnade bland barnmöblerna så gick jag iväg till blomavdelningen en lång stund och andades djupt. Jag köpte en luftrenare och en fånigt billig kruka med spets som muntrade upp mej och maken köpte tre korvar för 40 pence innan vi åkte hem och var nöjd han med. Mindre luttrade par iakttog jag medan vi packade bilen, sådana som skriker, hotar att köra i väg med bilen utan både möbler och fru, glömmer sina barn i Småland och har köpt en otymplig åttiotalspalm som sticker ut genom ett fönster.)

Jag har sett de underbara fälten av bluebells som redan är borta och pioner och gullvivor prunka. Upplevt en ganska kylig vår med ösregn halva månaden och sedan 30 graders strålande sol helt plötsligt de sista veckorna. Körsbärsträdens blommor föll, rhododendronbuskarna slog ut och syrenerna är på väg att blomma över.

Huset är närapå iordning, Sverige vann Eurovision och snart väntar semester. En händelserik månad!

Flyttstädat - mitt gamla rum
Den nya dörren ut i trädgården
Nya huset
Grönskan slog ut
Filosoferande på gammal kyrkogård hanns med
Ljuvliga bluebells
Nya backen hem
Botanical Gardens i vårskrud med nyutslagna löv

2 kommentarer:

Monica sa...

Ja suck, tänkte det första imorse på att det var t o m den 5 maj ni hade lägenheten och att det varit så massivt med flytt och så jobbet som är helt omänskligt. Så mycket på kort tid som skulle hinnas med. Tittade bakåt fast det vågar jag knappt och då är det en lång tid som du bara haft en dag ledig efter två -tre veckor med långa arbetsdagar och kvällar och tidiga mornar, och ofta jour på den lediga dagen. Ja nu går en dag i taget till semestern, förstår inte hur det blir när kollegan har semester nu och du ska göra hennes arbete också och sedan hon ditt.
Annars var det upplyftande att se dina foton och läsa vad du skriver, särskilt det om IKEA;-), fattar iofs inte hur du orkar samla ihop tankarna men det är hoppfullt att du gör det. Sov nu om du kan, älskar dig och det där viktiga kom i em på posten, såg ut som det var öppnat men det fixar jag imorgon nu. Puss mamma

Steel City Anna sa...

Det har verkligen varit hemskt mycket i maj!