torsdag 3 maj 2012

Nudliga funderingar

Nudlar är underskattade tycker jag. Jag började äta dem under studenttiden och har fortsatt att ha ett litet lager hemma och nudelpaket i olika väskor. Jag vet ju aldrig när jag måste rycka ut på jour och kanske jobba ett 24-timmarspass utan möjlighet att varken köpa eller laga mat om jag inte har den med mej. Nudlarna har räddat mej många gånger.

I Sverige brukade jag för det mesta inhandla mina nudlar på Överskottsbolaget eller Konsum. De var nästan alltid av märket ovan. Jag har alltid tänkt att detta liksom var Nudlarnas Nudlar, urtypen, helt vanliga nudlar. I England däremot har de stora mataffärerna sina egna märken med nudlar som inte alls är särskilt goda. Tesco's i synnerhet smakar papper. Så att hitta dessa för mej normala liksom svenska nudlar (samma princip som att man tänker sej svensk pizza och svenska tacos, en liten krumbukt i hjärnan som ändå är sann för vart annars äter man pizzasallad och har bearnaisesås på pizzan?) har blivit ett litet projekt och jag har blivit en god kund hos The Oriental Market på West Street. Mina engelska kollegor kallar mina låtsassvenska nudlar för "gourmetnudlar" och brukar nöja sej med pappersnudlarna. Jag finner denna skillnad intressant. Har Ica eller Konsum ännu börjat tillverka nudlar av eget märke? Varför har Konsum börjat importera just dessa nudlar, som här är så svåra att få tag på? Hur visste de att just dessa är bäst? Sände de ut en nudeldelegation?

Stora och viktiga frågor.

3 kommentarer:

Monica sa...

Mycket intressant och något jag aldrig skulle fått veta utan din information:-), jag är ingen nudelexpert, så nudlar som nudlar har jag tänkt, men ack så fel:-). Kul med den där affären på West Street, den var riktigt intressant. Och förstår att nudlarna är räddarna i nöden många gånger, min motsvarighet var väl varma koppen, den mättade mer än en kopp te och till den hade jag sådana där dubbla fyllda knäckebrödsmackor i paket, sen kunde jag fortsätta rädda liv efter en lång arbetsdag på natten också. Sen cyklade vi hem för några timmars sömn jag och kollegan när organ, blod och celler hamnat rätt och sen vände vi tillbaka på morgontimmarna igen. Och aldrig godkändes en taxiresa. Fy vad jag avskyr landsting och ojämlikheten, nu måste jag sluta innan jag blir upprörd. Och inte är det bättre nu.
Varken privat eller landsting. Och bara kvinnor klarar detta! Stronga!

Steel City Anna sa...

Jag gillar inte varma koppen och sånna där färdigbredda knäckemackor är bland det värsta jag vet :) Jag tror mer och mer på teorin om en nudeldelegation, businessklädda män med laptops som åker runt i hela världen på BlåVitt-pengar och testar nudlar :)

Monica sa...

Jag tror på din nudeldelegationsidé:-) och nudlar är nog ett strå bättre än varma koppen och knäckemackorna, jag gillade dem inte särskilt heller men de var bra för överlevnaden och E-nummer tror jag vi inte tänkte så mycket på,-)