söndag 17 februari 2013

The light returns

Nu går det fort, jag tycker dagsljuset ökar flera minuter varje dag. När det är soligt, som det har varit denna helg, så känns det som att komma ut i en ny värld. Det är ganska kyligt idag men jag ser flera män i shorts, kvinnor i klänning och många utan jacka. Det är som om folk blivit helt ystra. I Endcliffe Park fullkomligt kryllar det av människor, sparkcyklar, rullskridskor, hundar, karuseller, glassätande barn och fotbollar. Jag går istället till Botanical Gardens och flanerar, sedan till Marks & Spencers och köper lammstek som just nu är i ugnen (jag får för övrigt en oväntad komplimang för min fina och roliga påse med uggla på - den är från Primark, brittiska medelklasstanter med pärlhalsband har nog aldrig varit där), och efter detta en lång lunch på Cafe Nero. En rask promenad i uppförsbackarna hem, städar badrummet, diskar och dammar, och har nu parkerat mej i fåtöljen för resten av kvällen. En mycket trevlig dag. Jag tänker nästan ingenting på meteoriten, inte alls på påven, bara lite grand på köttfärs och melodifestivalen glömde jag bort helt och hållet. Men en händelserik nyhetsvecka har det varit. Bästa nyheten är dock på bilderna nedan - de första krokosarna är här! Rymdstenar hit, och rymdstenar dit, det blir vår igen iallafall.






Vad har hänt med kamelian i år?

Långlunch med IPad och Aftonbladet, det är då jag kommer på att det varit Melodifestival igen. Precis varenda människa på hela ställer har en IPad, en laptop eller en Kindle, ett par bredvid mej ser ut att vara närmare åttio och läser båda intensivt varsin e-bok. Bakom mej sitter en hel familj där alla har varsin IPad eller Smartphone. Vad hände med detta att umgås som främsta aktivitet? Det är som om man alltid måste göra någonting annat. Själv hade jag lika gärna kunnat sitta och glo på folk, men det är lättare att komma undan med det om man har nåt att pilla med.

4 kommentarer:

Monica sa...

Vilken mästarinna du är att ta vara på en ledig dag! Och vilka ljuvliga foton! De inger hopp! Och svårt att fatta att det kan vara en sådan skillnad mot i Stockholm men underbart att se.

Steel City Anna sa...

Mamma: Jag får energi av ljuset och solen och så somnade jag klockan tio igår, så tidigt har jag inte somnat på ett halvår tror jag :)

annannan sa...

"Jag tänker nästan ingenting på meteoriten, inte alls på påven, bara lite grand på köttfärs och melodifestivalen glömde jag bort helt och hållet. "

;-)

Steel City Anna sa...

annannan: Min man däremot tänkte mycket på påven och lyckades helt missa meteoriten och trodde att jag skojade :)