tisdag 5 februari 2013

Överraskning

Igår kväll när vi åkte hem sent började det regna, stundom blandat med hagel och snö. Stora blöta flingor som inte såg ut att stanna kvar. Jag sov oroligt, och blev högst förvånad imorse när jag tittade ut och möttes av denna syn:

Trädgården
Jourtelefonerna ringde varma men det mesta gick att lösa och jag var rätt så säker på att jag själv skulle kunna hitta en buss om jag bara tog mej uppför kullen till den största gatan. Jag överraskades av bilar som kanade fram, fastnade i snön och karavaner av människor som tågade nerför backen i gummistövlar och stavar den ganska långa vägen in till stan. Vid varje busshållsplats uppdaterade folk varandra om de visste nåt om busstrafiken. Jag älskar verkligen britterna när de hanterar någon form av kris, liten eller stor. Samma värme och medmänsklighet under London-bombningarna som en dag som denna, när man bara kämpar mot lite snö. Folk försökte putta loss varandras bilar, tanter hjälptes över gatan, affärerna gick samman och skottade och saltade utanför entredörrarna och ständig uppdatering om lokaltrafikens väl och ve från alla man mötte. Jag gick hela vägen till jobbet och var alldeles genomblöt när jag kom fram. Skulle nästan direkt in och hålla i en arbetsintervju, men det gick bra det med. Nu börjar snön smälta, men det är extremt halt. Vår gata är fortfarande igensnöad.

Fantastiskt nog kom lådan från Sverige med födelsedagspresenter fram imorse i snöyran på makens födelsedag - ett mirakel i sej!

2 kommentarer:

Monica sa...

Det är underbart med all värme i kylan, från gammal som ung. Skönt det gick bra för dig att ta dig fram till fots. Måste vara längesedan det var en sådan vinter i Sheffield, du är inne på åttonde året och maken ännu längre och jag har inte hört er berätta om så mycket snö förut. Och jag har inte heller upplevt det även om jag kanat runt lite med shoppingpåsarna på gatorna i januari:-). Vackert är det, väldigt vackert att se dina foton. Och ser postmannen framför mig på er gata som inte ens var framkomlig med bil komma med blå lådan, de är otroligt gulliga.

Steel City Anna sa...

Nej det har inte varit såhär mycket snö på väldigt länge!