tisdag 5 februari 2013

På landet

30 minuters promenad från vårt hus rätt upp på nästa kulle - landet. Får. Hagar. Bondgårdar. Fåren såg väldigt frusna ut!




4 kommentarer:

Monica sa...

Så underbart vackert det är med vinter:-), så fina foton!

annannan sa...

De är ju klädda i det vi människor tar på oss för att utstå kyla, fåren! Får de bara mat så. Gräsbetet kan vara nog så svårt att krafsa fram ur snön.

När jag var uppe och gick på kullarna i Peak District i höstas frågade jag min kollega om fåren vi mötte på toppen inte togs in på vintern. Nej, svarade han. Och så förundrades vi gemensamt över paradoxerna i omfattande djurskyddslagar i länderna Sverige och Storbritannien.

I Sverige hade man behövt särskilt tillstånd för att ha djur ute utan tillgång till ligghall på vintern, ett tillstånd man ev kan få om man kan visa att de har annat skydd och att de tillhör en ras som är särskilt tålig.

På försöksdjurssidan finns skillnader åt andra hållet.

Ulf sa...

Har aldrig varit inne på din blogg förut. Hittade hit via Elisabets blogg.
Kul att få en annan bild av Sheffield. Jag tycker mycket om Yorkshire Dales och har egentligen bara passerat Sheffield vid nåt tillfälle på väg dit.
Jättefina bilder och jag tittar gärna in här igen och lär mig mer om staden.
Hälsningar
Ulf

Steel City Anna sa...

Mamma: Idag kom det ännu mera snö, jag var helt säker på att det var färdigt för säsongen!

Annannan: Ja i Sverige finns det regler för det mesta :) De stod alldeles blickstilla och bara stirrade.

Ulf: Roligt att du hittade hit! Ja, Sheffield är en vacker stad som inte så många vet om, det är rätt bra för då får jag ha den för mej själv :) Många studenter kommer från hela världen men de hittar sällan ut till fåren.