Här finns det inga semlor att köpa så vill man ha några får man göra dem sjäv. Ett himla bök och stök, men maken bad snällt och det är det bästa han vet. De blev riktigt goda faktiskt. Jästen var en kemilektion i sej. Saknar färsk jäst. Här i England äter man istället pannkakor idag.
|
Krångel i en liten burk |
|
Å andra sidan, en mycket praktiskt burk med florsocker |
12 kommentarer:
I Portugal kan man köpa färsk jäst hos bagaren.
Det är värt besväret. Själv ska jag gräva upp två bullar som legat i frysen sedan förra fettisdagen. Jag är rätt petig med det där att man bara äter semlor då, men det är lite snålt att baka två bullar!
Mums:-) ser underbart goda ut! Vad duktig du är och hinner med allt, ser att porslinet matchar gardinen, är sånt jag tänker på i bildkomposition *ler*, det ser så hemtrevligt ut i ert engelska kök och tekannan än underbar. Ser att det är den internationella pannkaksdagen idag och de är lite lättare att göra.
Här är också en som saknar färsk jäst!!!
men dina semlor ser goda ut!
Åh vad goda de såg ut. Tycker till och med jag som inte är jätteförsjust i semlor.
Annannan: Man skulle ju kunna göra två gigantiska bullar av degen förstås :)
Skullalundanna: Hembakta blir väldigt annorlunda mot köpta. Fast jag gillar nästan köpta bättre. Allra godast är släta kardemummabullar bara som de är tycker jag.
Saltistjejen: den där burkpulverjästen var värst hittills :)
Mamma: jag tänker på allt ;)
Hej!
Du kan kopa farsk jast pa eBay av alla stallen! http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=fresh+yeast&_sacat=0&_from=R40
Hittade jag nar jag letade med ljus och lykta.
Halsn. Therese (en annan svensk boende i Cambridge)
Jag ska testa att baka i helgen med torrjäst. Har bakat saffransbullar och det gick bra, Hoppas på samma resultat denna gång...Dina ser supergoda ut!
Trillingnöten: bullar har blivit ok med torrjäst, men semlor blev lite för kompakta. Det blev inget riktigt sving på jäsningen.
Therese: Ebay är lite för avancerat för mej, men kanske om jag blir riktigt desperat :)
För länge sedan när jag bodde en tid i England kunde jag gå till ett bageri och be att få köpa en liten bit av deras jäst.
Johanne: Tanken slog mej när jag var på Marks and Spencers men så vågade jag inte, kanske nästa gång :) Säger man fresh yeast?
Finns aven pa Ocado!
http://www.ocado.com/webshop/getSearchProducts.do?clearTabs=yes&isFreshSearch=true&entry=fresh+yeast
Hoppas att det gar bra!
Therese: Tack för tipset! Jag funderar mycket över detta med varför det verkar vara mest i Norden det finns färsk jäst överallt. När jag googlat runt verkar de flesta ändå vara överens om att resultatet blir bättre. Kanske är det dyrare att framställa.
Skicka en kommentar