lördag 2 februari 2013

Andra februari

Sovmorgon, långsam frukost. Snabbstädning, en maskin tvätt. 4 olika ögonskuggor får mej att känna mej som 17 igen. Numera brunt och lila istället för svart och knallblått. Långpromenad i solen. Får ett infall att klippa håret. En ung tjej med turkost hår klipper mej omsorgsfullt och undrar om jag är student på universitetet och vilka nattklubbar jag brukar gå på. Tänk att det inte märks att jag är en snart medelålders chef som brukar stryka kläder på lördagskvällar. Nu ska jag inhandla ingredienser till semlor och gå en sväng på stan innan jag börjar baka och visa maken mitt nattklubbshår. Hon fick fria händer och tuperade 60-talsvolym under det långa håret. Blev riktigt piffigt, men vilken tid det tog. Tänk på gymnasiet, då hade jag alltid minst fyra ögonskuggor. Vilket hav av tid man hade och inte förstod att uppskatta. En fin pausdag blev det iallafall, innan vettigare sysselsättningar väntar.

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tänk ..., bara t ä n k .., om man finge se hur madame ser ut ,-)

Ögonskugga har jag aldrig i livet applicerat.
Inte för någon särskild orsaks skull, det har bara inte blivit av.

Nåja.
Än är ju inte tiden ute för sånt ,-)

Steel City Anna sa...

Elisabet: Det blir nog bäst i fantasin :) Ögonskugga var nästan en hobby för mej under hela tonåren och lite till, numera blir det mest en enda, dock väldigt viktig :)

Monica sa...

Så härligt med en sådan dag, när du äntligen är ledig, så lätt att sova bort, men så skönt när man går upp och ut istället och blir ompysslad och som ny. Istället för nattklubb så får du sova på natten:-). Och jag vill ha foto på din nya frisyr, fast förstår du ser ut som knappt 18, det är ett släktdrag:-), tur du har sådan repsekt med dig.