onsdag 27 februari 2013

Fika

Hemgjord chokladkaka blir det minsann inte ofta. De söta formarna från IKEA köptes i juni och har inte använts sen dess. Jag hade lite mjöl och socker hemma, samt ägg och en chokladkaka från Sverige, dock inget bakpulver. Då hittade jag den här intressanta artikeln. Det gick utmärkt utan och blev väldigt gott. Jag blandade i lite svenskt kaffe i kakan, en kanna te till. Min vita ljusstake lyser upp fint under ännu mörka kvällar.




6 kommentarer:

Monica sa...

Vad du hinner på en ledig dag! Med allt till som du inte kan skriva här, det var fantastiskt och vad spännande det är. Åh ser gott ut och blev fint och kul med den formen.

Monica sa...

Det var en väldans intressant artikel du länkar till, den har jag sparat. Och så nämns Herman också, åh så god den var, min Herman kom ända till Spanien:-)

Monica sa...

Och vilken timing med denna form på kakor:-)))))

Saltistjejen sa...

Så mysigt! Och just de formarna har vi också. Och de är E's facorit för att baka "Chokladhästkladdkaka". :-) Och då används inget bakpulver.
Intressant artikel dock. och jag bakade en gång med Baking soda här (istället fö baking powder) och det smakade riktigt j-a illa! Metalliskt var bara förnamnet. Och nu inser jag att jag vet varför.
:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: Det är väldigt inne med häst nu :) Jag blev förvånad själv att jag hann baka också, och att den blev så god.

Saltistjejen: Det där med bakpulver har jag aldrig tänkt på förrut. Jag följer alltid recept noga när jag bakar, när jag lagar mat bryr jag mej inte så mycket. Men den här kakan slängde jag ihop med det som råkade finnas och den blev riktigt fluffig, jag siktade mjölet noga som det stod i artikeln. Sen tänkte jag på att inte kunde det väl finnas bakpulver för en hundra år sen och bakade gjorde man ju, och då kände jag mej dum att man faller för så enkla knep att tro att man behöver nåt som man inte alls gör.

Monica sa...

Det där att sikta mjölet är A och O, det lärde jag mig av mamma och det gör väldig skillnad. Man har ju bråttom ibland och struntar i det och det märks.