tisdag 29 november 2011

"Det är kunden som väljer"


Denna förklaring hamnar i kategorin "konstiga och korkade".

Själv hade jag röda joggingbyxor större delen av min barndom. Helst ville jag vara naken. Det passade sej ju inte alltid. Men jag försökte. Jeans använder jag fortfarande mycket sällan. Himla obekvämt. Och borde inte tjejernas jeans vara större än killarnas om det nu ska vara nån som helst skillnad? Jag fick höfter när jag var en tio sådär. Det är så dumt att jag nästan faller ihop av trötthet. Och det värsta av allt är att det kanske är sant som en annan person säger i programmet: Killar lär sej att ta plats, och tjejer lär sej tidigt att INTE ta plats. Inte ens i sina egna byxor, får man vara riktigt som man är.

Reporten gör för övrigt ett bra jobb. Heja Plus!

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Jag håller med! Varför inte marknadsföra brallorna som olika modeller. En slim och en icke-slim. Konstigt tycker jag. E vägrar alla byxor utom leggings och ev mjuka velourbrallor i mysbyxmodell. Jag försöker med lite grövre brallor nu när det varit vissa kyliga dagar men nej. Det går inte. Hm, vi får se. Å andra sidan vägrade jag jeans tills jag började skolan jag med, och i lågstadiet föredrog jag klart mjukbrallor jag med. Fast idag är jag en jeanstjej. Älskar jeans! Men det ska vara mjuka jeans med lite stretch. :-) Personligen tycker jag att det är enklare för mig att hitta just jeans som passar mig än andra brallor. Kanske för att det i jeans finns så många modeller? Jag har visserligen en rumpa som sticker ut lite, men pojkiga höfter. Och andra brallor än just keans hittar jag sällan modeller som passar.

Steel City Anna sa...

Det är så konstigt att försäljaren försöker mot allt förnuft att rädda affären genom att säga att det bara är två modeller när det är så tydligt att det är en pojk- och flickmodell och det står Girl's fit på en gigantisk lapp. Tycker reportern är så rolig med sitt "nu kanske det är jag som är trög ..." En helt absurd konversation blir det.

Jag kan sträcka mej till manchesterjeans :)

Trillingnöten sa...

Det ÄR verkligen så. På alla kläder! Tröjor är ofta "figursydda" redan för barn i min dotters ålder, alltså fyra. Killar och tjejer har ju likadana kroppar i den åldern så jag fattar inte varför tjejer ska ha figursytt då? Det är väl bättre med luftiga varianter? Dessutom är tjejsidan dominerat av rosa och rött. Visserligen kan man ju handla på killsidan, men om man inte är förtjust i bilar (el liknande) på tröjan, men gillar blått eller grönt, vad gör man då? Varför ska man dela upp det så tydligt i tjej-och killavdelningar redan när de är så små?? Visst, när det handlar om tonåringar! Men när de är upp till en sju-åtta? Varför inte ha samma avdelning för båda då? Irriterande.
Vilken kille vill köpa ett par jeans där det står Girls Fit som i reportaget?

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: "Det finns många killar som tycker om rosa", säger damen i klippet :) Jo, det finns nog massa sjuåriga pojkar som säger jomen idag tror jag att jag ska prova Girl's Fit pappa! Vilken trevlig och tajt modell!

Att fyraåringar har tajtare kläder är ju helt galet, du får skriva till Plus :)

Ännu en Anna sa...

Håller fullständigt med. Vi lever i en skev värld, både barn och vuxna.

Säger som du: Heja Plus!

Steel City Anna sa...

Anna: Ja, heja Plus :)

Monica sa...

Det är helt absurt! Men gillar jeans men med plats för höfter;-)