torsdag 15 september 2011

6 frågor

Jag har fått en fin award med en mycket gullig motivering från Trillingnöten - tack! Sex bloggeriande frågor att besvara får man på köpet, och jag svarar gärna.

1. Varför började du blogga?
Jag har skrivit någonting nästan varje dag sen jag kunde hålla i en penna. Först fantastiska romaner som Marsvinsboken till exempel. Sen skrev jag brev med en iver som jag knappt sen röken av sedan dess. Jag hade brevvänner i Europa, Afrika och USA. Dagbok förde jag också, noga. En härlig formulering från när jag var sju år är denna: Vi skule åka skridskor ida. Fröken sa att det inte gick. För det rengnade. Då blev jag sjuk av besviken sjukdom. Sedan på högstadiet började jag skriva Livsböcker som jag kallade dem, mycket ambitiöst (jag är sjukligt ambitiös enligt svensk lag). Fragment av dikter, citat, texter av allehanda slag, mina egna och andras, i små söta anteckningsböcker. Det är bland annat därför jag har så mycket poesi i minnet som jag kan ta till nu och då. Efter detta kom internet och jag mejlade och chattade flitigt och skrev lite längre små betraktelser på datorn. När jag flyttade till England blev det dagliga skrivandet på datorn för mej själv eller i enskilda mejl lite otillräckligt och bloggen blev den form jag sökte och fann. Det är väldigt roligt att få kommentarer och ibland små diskussioner på bloggen. Jag gick ju inte direkt fram till främlingar på bussen och bad dem lyssna på ett trevligt citat jag hade hört. Men det kan man göra nu, såhär i etern, och ändå vara rätt så socialt normal.


2. Vad har du för mål med bloggen?
Ett mål i sej är att få utlopp för min skrivarklåda. Sen är det också roligt att dokumentera livet i det lilla och det stora. Och så vore det roligt om fler människor upplevde vilken fantastisk stad Sheffield är!


3. Vilka bloggar följer du?
Jag följer de som finns här till vänster. Och ibland hamnar jag på andra bloggar genom dessa bloggares listor. Det är kul. Jag är inte så mycket för kändisars bloggar. Fast Alex Schulman får mej ofta att le!

4. Favoritfärg?
Grönblå, den färg som heter teal på engelska.


5. Favoritfilm?
Lust och fägring stor.


6. Vilka länder skulle du vilja besöka och varför?
Island, för det dramatiska landskapet och överjordiskt vackra språkets skull.
Texas, USA, för att jag vill se en riktig cowboy. Och äta en gigantisk hamburgare.
Irland, men då måste jag akta mej för alla charmiga irländare. Jag skulle vilja se vart W.B. Yeats bodde.
Skotska högländerna, så långt upp det går. Jag har en känsla av att min själ bor där någonstans.
Sibirien, för att jag är så vansinnigt fascinerad av detta stora område och omvälvande historia.
Tyskland i juletid, en liten stad med en riktigt söt julmarknad och korsvirkeshus.
Jag skulle också vilja besöka ett ökenlandskap, bara för att veta känslan.

Det var det hela. Nu ingår det också att man ska skicka vidare awarden med frågor och allt, till fem bloggar.

1. Min mammas blogg. För att det är en dam med ruter i.
2. Elisabet. För att det är den flitigaste bloggare jag vet! Det är någonting poetiskt över den bloggen, en nerv liksom.
3. Min makes blogg. För att han tar många fina bilder av Sheffield framför allt, en annan typ än jag själv.
4. Ännu en Anna. För de vackra bilderna och tavlorna hon gör och fina funderingarna om livet här och nu.
5. Surviving in Sweden. För att det är jättespännande att höra hur Sverige uppfattas av en amerikan.

Och titta gärna in hos Trillingnöten förstås!

3 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag gillar verkligen ditt svar på varför du bloggar! :) Att man liksom kan dela med sig till "främlingar" utan att på nåt sätt uppfattas som störd...annat är det på bussen eller tunnelbanan. Dock skulle det vara väldigt roligt att testa det nån gång. Kanske i en stad man inte vanligtvis bor i!
Jag hade också massor med brevvänner. En gång räknade jag till 27 stycken. Att de bodde över hela världen och jag knappt kunde engelska bekom mig inte. Vi klarade oss. Fantastiskt!

Monica sa...

Åh vad du skrev:-) det var fantastiskt! Och tack för utmärkelsen, jaa kanske de´ ja, att jag har lite ruter i mig:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: det tror jag nog :)

Trillingnöten: Jag älskade att brevväxla. Lärde mej mycket av det men bloggen har lite ersatt det där behovet nu. Tur det, för det är väl inte så vanligt att man brevväxlar i vår ålder :)