söndag 4 september 2011

Art in the Gardens

Just nu pågår konst-festivalen Art in the Gardens i Botanical Gardens här i Sheffield. Konstnärer ställer ut tavlor, textil och skulpturer i paviljongen och bland växterna, och de vackra omgivningrana berikar verkligen upplevelsen. Det finns också en scen där olika jazz, blues och folkmusik-band avlöser varandra, samt en oerhörd mängd marknadsstånd med hantverk och mat från världens alla hörn. Det fanns jättemycket vackert jag gärna hade köpt, men jag nöjde mej till slut med upplevelsen som sådan. En konstnär sålde jättefina julkort med Sheffieldmotiv, där ångrar jag mej lite ...

Roligt var det också att titta på folk - här samlades Yorkshires intellektuella medelklass och det var en otrolig skillnad från evenemanget i Norfolk Park förra helgen. Här hade karlarna randiga tröjor, spetsiga skor och basker (till skillnad från tatueringar, ölmage och fotbollströja) och kvinnorna gröna strumpbyxor, överdimensionerade sjalar och lila glasögon (till skillnad från - se föregående parentes). Eccentriska människor fanns det också gott om och jag kände mej ovanligt normal. Många var barfota med långa kjolar och dansade i gräset, hade långt hår till knäna och egenstickade huvudbonader i någon bjärt kulör. Ett sällskap hade klätt sej i viktorianska kläder - en av dem ser ni i rosa klänning i den lilla videosnutten nedan.

Skulptur i stål
Växter i olika former
Konstnären Fenella Noble som gör djur i metall
Paviljongen
Utställning i The Bear Pit, där det i mitten av 1800-talet faktiskt fanns en riktig björn
Skulptur till minne av PT Barnum som på 1800-talet var  en känd showman och turnerade land och rike runt, bland annat med Jenny Lind

Folkliv och höstfärger på gång
På väg ner mot scenen
Afternoon tea
Här kunde man sitta och lyssna på musik
Stora entren till paviljongen
Marknad i höstsol
Konst bland exotiska växter
Jag skulle gärna ha köpt denna tavla med bluebells och björkar
Porträtt
Hantverk och fantastiska gyllene höstlöv
Utsikt
Julia McInally spelade och hon var den jag tyckte mest om. Såhär låter hon:

4 kommentarer:

Monica sa...

Vilken spännande lördag! Alldeles underbart att få vara med:-), tänk att Sverige var med på ett hörn också:-). Tavlan i Bluebells var inte dum, väldigt fin i ljuset och färgerna, vi kanske kan rama in ett foto istället:-). Så kul att se konstnärer i den här omfattningen och i den fina miljön. Plåtdjuren är det hippaste som finns nu:-) säljs perforerade ekorrar, ugglor;-) på Skansen, de ska hängas på plank ute och rosta lite lagom trendigt. Fast inte så fina som här, såg trollsländan i ljuset i annonsen, så fin. Och allt är som en engelsk film med människor i vacker trädgård drickandes te och konverserande verserat:-)

Steel City Anna sa...

Det var väldigt roligt. Lite som att hoppa in i ett parallellt universum :)

Trillingnöten sa...

Som jag sa tidigare; det händer ju massor hos dig! Sheffield is the place to be tydligen! :) Det där verkar ju superkul!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: jajamän :)