fredag 30 september 2011

September

Den första höstmånaden är snart förbi. Nu är julförberedelserna i full gång. Jag känner flera stycken som redan köpt färdigt sina julklappar. Det är verkligen en helt annan mentalitet i England när det gäller att börja julpynta. Det passar mej ganska förträffligt!

September har varit en ganska bra om än oerhört stressig månad. Långa promenader har hållit mitt sinne i schack under de värsta perioderna. Vackra höstfärger och klar luft har skingrat tankarna.
Nu blir det kyligare med hårdare vindar. Halloween har blivit ännu lite större i år och överallt planeras partyn och säljs mer eller mindre skrämmande dräkter. Snart kommer vintern, som här mestadels är blöt och brun och kladdig med snett regn. Men ännu är hösten vacker. Och just idag, septembers sista dag, känns vintern väldigt avlägsen under en klarblå himmel i 28 (tjugoåtta) graders värme!

4 kommentarer:

Monica sa...

Det är helt otroligt och några resor söderut behövs ju inte;-)

Steel City Anna sa...

Helkonstigt känns det, det är fortfarande 22 grader ute och kolsvart, man tror att man är vid Medelhavet. Väldigt ovanligt att det har varit såhär hela veckan och verkar förtsätta såhär ytterligare några dagar.

Trillingnöten sa...

Jag är helt förvånad att det är så nära oktober och så varmt! Både hos dig och hos oss....Vilket otroligt vackert träd!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Visst är de vackra, de röda träden! Värmen är helt oväntad och jag blir lite snurrig i huvudet!