tisdag 21 september 2010

Smoourgårsbooaard

Efter att några engelska kompisar tjatat i månader om att få äta riktiga svenska köttbullar så ordnade jag ett riktigt traditionellt smörgåsbord igår kväll. Det blev över förväntan uppskattat! Jag gör vad jag kan för att sprida de trevliga delarna av Sverige i dessa tider, för tillfället det vill säga mat och mej själv, och möjligen Gudrun.

Janssons frestelseAnnas köttbullarBilbevis - till och med sillen gick åt, bara två bitar kvar!Krustader har jag faktiskt aldrig ätit i Sverige men det var det enda svenska de hade på Sainsbury's exotiska hylla så jag tänkte att det måste vara en utomlands-hit. Och det blev jättegott med caviar, räkor, creme fraiche, rödlök och någon droppe citronsaft. Jag fick göra nya i flera omgångar - jag ville inte göra för många på en gång för de blir lätt blöta i botten.Kaffe i finaste mumin-porslinet och Kopparbergs cider som finns att få tag på överallt här numera.JordgubbstårtaGravad lax hade en vän fått tag på i Skottland och så hade jag vanlig rökt lax också samt sallad, knäckebröd, kex, Jarlsbergost och dansk salami (närmaste svensk ost och korv jag kunde komma, att ysta egen ost och stånka korv har min husmorsentusiasm inte riktigt kommit upp i ännu).

Som bonus: en fantastisk Elvislåt med passande text! I'm just mad about the smorgousbooard.

7 kommentarer:

Monica sa...

Åh så underbart gott och härligt sen hur du hinner allt det undrar jag? Puss

Monica sa...

Och den Elvislåten har jag då aldrig hört, äppelpaj:-)

Trillingnöten sa...

Wow, underbart gott! Krustader har jag heller aldrig ätit :)

Ulrika sa...

Låter mums! Gravad lax har jag hittat på Waitrose. Svensk ost kan man köpa på Ikea. Kanske bra att veta tills nästa gång kompisarna kräver svensk mat...:)Och ja, jag har heller aldrig ätit krustader, men det verkar uppfattas som väldigt svenskt här...

Elisabet. sa...

Vilken fin ambassadör du är, Anna!

Och tänk, att för dina vänner symboliserar du säkerligen bilden av Sverige ,-)

Carro sa...

Underbart fint Anna, jag hade ätit allt med god aptit! Förutom köttbullarna och cidern, de skippar jag :)

Carro sa...

Haha nä, slutade äta kött när jag blev tillsammans med Ville typ. Jag är inte vegetarian, men äter helst inte kött. Däremot så kan jag ju göra undantag för en skinkmacka på julen och vid något annat speciellt tillfälle, så jag skulle nog smaka en av dina fina köttbullar ändå med gott samvete!

För mig handlar det inte om det vidriga sättet en del djur blir behandlade (för då skulle jag behöva vara vegan) och det handlar inte om att jag inte tycker om kött för det gör jag verkligen, det är bara ett litet personligt bidrag för miljön.

Så kött som har haft ett schysst liv och slaktats på ett "humant" sätt och inte transporterats jorden runt har jag inget större problem att äta!