lördag 26 januari 2013

Vinter på kyrkogården

Ett av mina finaste ställen, den gamla kyrkogården bakom Ecclesall Rd. Gravar från 1700-talet och framåt, några vårdas fortfarande, andra är överväxta med lutande mossiga stenar. I vinterskrud, en särskild stämning. Kontrasten mellan vila, tunga grenar och snötäckta gravar och barn som leker i snön och hundar som springer alldeles yra i snödrivorna. Tunga skyar, glada skratt.








3 kommentarer:

Monica sa...

Det är vackert på så många sätt, vinterlandskapet ger nya vyer och vinklar. Vackra foton. Blev så överraskad första gången jag läste på skyltarna information om allt fågelliv och sällsynta arter som fanns där i grönskan och naturen på kyrkogården. Och som vi skulle vara rädda om.
Tänkt på en sak, det finns ingen myndighet där för lutande gravstenar?;-) och tänkte ännu mer att barn förstår de inte ska gå där för jag har aldrig sett några som leker vid gravarna. Här i landet har det ju hänt olyckor då och då med tragisk följd.

Steel City Anna sa...

Det är mest kufar som jag som går här :) och en del överklassbarn som diskuterar konst och stil på gravstenarna med sina föräldrar när de är en fyra år sådär :)

Men luta, det får det.

Monica sa...

Väldigt söt kuf:-)