söndag 20 januari 2013

En liten bit helg

Nu börjar min helg kan man säga, jag har äntligen jobbat färdigt och en fyra-fem timmar av intensiv lathet väntar innan nästa vecka börjar imorgon. Marabou chokladkaka, Dancing On Ice på ITV, rykande heta koppar te, pyssla med alla vinterfoton och tända lite ljus.

Det var kaos i trafiken imorse men fram kom jag trots allt och jag åt en väldigt god lunch ute på en liten by-pub. Sunday dinner med fantastisk god gammon, en gigantisk hemgjord Yorkshire pudding, massvis av grönsaker, god sås, stuffing och tre olika sorters potatis på samma tallrik. Potatis är verkligen nationarätten i England. Jag skulle ha reagerat på detta som nyinfyttad, att få bode potatismos, rostade potatisar och färskpotatis på en och samma gång men nu kändes det bara helt rätt.

På hemvägen gick det bättre och jag hann in en sväng på Marks & Spencers och köpte födelsedagspresenter till maken som fyller år i början av februari. Han har önskat sej semlor på själva födelsedagen, så jag kände att det var bäst att ha inköpen klara för om jag bara får en dag ledigt innan det är dags så behöver jag nog ägna den åt semmelbak.

Det har varit runt en plusgrad på morgonen så snön började att töa. Men så fort mörkret la sej och det fryste till så har det bildats ett översta lager av genomskinlig hal is. Så nu är det alltså ett lager av is först, sen hårt packad kramsnö, sen ännu ett lager av is. Mina nya kängor har dock fungerat bra.

Absolut alla människor pratar om vädret. Jag har hört otaliga konversationer mellan två Sheffieldbor som i detalj förklarar och beskriver vädret där de bor, en kulle ifrån varandra. Pensionärer har full koll på bussarna och eventuell inställd trafik på grund av vädret. "Igår", sa en tant, "igår så hörde jag bara 61:an åka förbi tre gånger".

Nu snöar det igen.

2 kommentarer:

Monica sa...

BBC säger det snöar lite här och där men mest på Sheffields sju kullar. Spännande att se dina vinterfoton sen. Och glad att du hunnit äta idag!

Steel City Anna sa...

Mamma: God mat piggar upp :)