fredag 15 juni 2018

Trafiktankar

Något som jag har tänkt på här är att bilarna verkligen stannar vid övergångställen. Flera gånger har bilar till och med stannat och väntat innan jag ens hunnit fram. Detta är nåt nytt tycker jag.


SL har nya spärrar men de nämner inget om att de smäller igen som en fälla. De måste ha ökat hastigheten på dem. Jag har också sett många som går igenom utan att betala, med hjälp av en kompis eller att knuffa sej igenom med någon framför. Spärrvakten gjorde ingenting.

På pendeltågen pratar de numera också engelska. Det var dagens betraktelser.

4 kommentarer:

Annika sa...

Ja, det är lag på att de måste stanna hemma vid övergångsställen, bilarna. BRA!! Så är det inte här, här kan jag får stå och vänta ett tag innan jag kan gå över.
Just det, spärrarna ja. MINNS att jag inte kunde köpa Access-kort i automaten, de tog inte utländska kort. MORR!!! Fick ta ut cash och köpa i spärren.
Undrar om de snackar engelska hela året på pendeln? På t-banan tror jag bara de gör det under sommaren. OCH bara då man börjar närma sig stan.
Anna, ha en fin helg nu och upptäck nygamla saker :-)

Steel City Anna sa...

Annika: det är lag på zebra crossings i England med men man måste bara stanna om personen börjat gå och det låtsas de ofta som att de inte ser att man gör. Vanliga överställen får man göra korstecknet och springa bara :)

Jag åkte pendel i november o minns att de sa nåt meddelande på engelska men inte hela tiden.

Anne-Marie sa...

Jag minns att jag tyckte det där med att stanna efterlevdes ibland och ibland inte när jag var i Sverige 2015. Här i Kalifornien är det lag på att folk skall stanna men det har tyvärr blivit sämre med det jämfört med hur det var för några år sedan.
Det låter farligt med spärrarna. Har de inte böter om de kollar biljetter hos SL och man inte har någon? Eller har det tagits bort?
Jag tycker du skall köra med engelska och troligen får du bättre service. ;)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: jo, man får böter om man åker fast men det verkar vara en risk många är villiga att ta. Blev förvånad att spärrvakterna bara lät dem passera. Att de inte ens sa till. Obehagligt också när nån tränger sej intill en för spärrarna slår igen så fort. Himla otrevligt beteende.