söndag 7 januari 2018

Pubar i Hastings

Hastings hade verkligen fina pubar. Men alldeles till mej blev jag när jag såg att en hette Jenny Lind. Efter lite googlande fann jag att hon faktsikt bott i Hastings ett tag och sjungit i kyrkan bredvid puben.






7 kommentarer:

Monica sa...

Men så spännande! Och intressant! Vad fint det är där! Och de måste ha uppskattat hennes sång:-)

Monica sa...

Jag måste läsa på om Jenny Lind, född i Klara församling Stockholm 1820 och efter en tid av världsturnéer, hon räknas som den mest unika i världen med sin röst, så bosatte hon sig med sin man i Storbritannien, drottning Victoria inbjöd henne från början och hörde henne, och hon var aktiv i 50 år och mer om man räknar sången från tidig barndom, Jenny dog 1887 i sitt hem, villan i Worcestershire där paret då bodde. Hon var t o m på Kuba och hade konserter, blir alltid så fascinerad av hur människor reste förr, ja hur de tog sig fram och inte minst vikingarna:-).
Har släkt i Sverige står det och jag undrar om rösten månntro gått i arv till någon? Ingen man hör om.

Steel City Anna sa...

Mamma: jag tyckte också det var kul att läsa om henne och man lärde sej mycket :)

Anne-Marie sa...

Jaha, det var intressant att sångerskan bott just där.
Tänk så många mysiga pubar som finns i England.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: i varje hörn nästan :) jag hoppas verkligen att pubkulturen lever kvar.

Elisabet. sa...

I ett av fönstren står det "10 ... osv", vad är det för nånting? Jag har läsglasögonen på mig och böjer mig nästan fram till skärmen, men kan inte se resten.

Steel City Anna sa...

Elisabet: det står att de har 10 olika traditionella ölsorter, handpulled, alltså från en sån gammaldags tunna med spak på :)