onsdag 24 juni 2015

Identitetskris?

Varför kryper ekorrarna på magen med benen utåt som en ödla? Jag har sett det flera gånger nu just denna tid på året. Jag hittar ingen information någonstans! Jag är så himla nyfiken. Någon som vet?



9 kommentarer:

Monica sa...

Det ser väldigt speciellt ut och måste finnas en orsak. Jag har kollat runt väldigt mycket, även hos ekorrforskare men de skriver inget om detta, tror inte de sett det ens. Nu har du det dokumenterat på bild så det kan vara bra för vidare forskning. Intressant!

Steel City Anna sa...

Mamma: har ocksa fragat manga. Undrar verkligen!

Annika sa...

Ingen aning. Ni ser ut att ha "våra" ekorrar. De stora gråa. Jag tycker inte hag sett ngn korre på länge, vilket är konstigt eftersom de finns precis överallt. Ska absolut se om fenomenet återfinns här också...

Steel City Anna sa...

Annika: ja de ar amerikanska :) de kryper verkligen med benen ut. Ser himla lustigt ut!

Anne-Marie sa...

Jag har märkt många likheter mellan England och USA. De grå ekorrarna är en av dessa likheter.
Har heller ingen bra förklaring men har sett precis det du visar på bilderna. Om du får veta får du berätta. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: kul att du också sett det! Får jag veta ska jag dela med mej :) det verkar finnas få ekorre-forskare/fantaster därute men nån finns det väl :)

Marina sa...

Yogan kanske har slagit igenom på ekorrfronten också ;)

Steel City Anna sa...

Marina: det är inte omöjligt. En vän till mej trodde att de låg i någon slags ninja-träning :)

Bara brittiskt sa...

Anne-Marie de grå är egentligen inget engelskt alls utan har invaderat landskapet genom inplantering från USA. De har tyvärr helt konkurrerat ut den inhemskt brittiska (och svenska) röda ekorren som nu mest finns i Lake District och Skottland. Engelsmännen kallar de grå ekorrarna för trädens råttor.