måndag 15 juni 2015

Det är makalöst vackert i Sverige

I juni alltså, är det det. Makalöst vackert. Kanske vackrast på hela jorden. Det är då man ska åka dit, och det är den idealbilden jag vill ha kvar. För nog har jag sett skuggsidor och baksidor av ett Sverige som förändrats snabbt bara de senaste åren. Men jag tänker inte på det just nu. Jag vill minnas det speciella ljuset, blommorna och kanelbullarna, doften av saltvatten mitt i huvudstaden, måsarna och de ståtliga husen på Strandvägen, röda trästugor med vita knutar, människorna som plötsligt öppnar upp sej och sitter på uteserveringar och småpratar till och med med en främling. Det andra tar vi en annan gång.

Syrener överallt, stora häckar och buskar, så vackert och så doften!
















Sveriges svar på Chatsworth kanske?


3 kommentarer:

Monica sa...

Ja tur att vi bor så vackert annars vore kontrasten för svår:-), sant att juni är den finaste tiden eftersom våren kommer så sent och ändå på något förunderligt sätt kommer både den och sommarblommorna på en gång. Du valde verkligen en fin vecka, vilken tur vi hade och så roligt att ha dig här! Otroligt vackra foton, den enkla pionen är då fantastiskt vacker och allt gullregn. Det finns mycket som skymmer men det vackra finns där också. Men det slår inte Yorkshire och inte Sheffield heller, glad att du har det så oerhört fint och så de vänliga människorna, glädjen som de visar i vardagen i smått och stort, vänligheten och artigheten, hela atmosfären förändras positivt. Tänk om svensken förstod att vi har så mycket att vara tacksamma över, kunde visa lite glädje också. Finns ingen anledning att gå
och sura här och bristen på uppförande i serviceyrken är ju sanslös, man häpnar om det är de bästa som finns som fått jobben. Sedan förändras allt så fort här så kanske människan känner någon sorts maktlöshet istället för att vara engagerad och går och opererar kinder och läppar istället, men nu finns ju ingen mer prins och där gick det väl bra ändå utan större läppar:-). Underbart vackra foton, väldigt roligt att ha dem att titta på.

Annika sa...

VAD härligt att du är hemma nu, Eller, du kanske är hemma i England igen (två hemma är inte så dumt).
Helt rätt att bara fokusera på det som är fint, det tycker jag. Iaf när det bara är under en begränsad tid.
Du har tagit SÅ fina bilder med sådan känsla!!
Precis, det är nog som ALLRA vackras nu i juni. Allt som blommar, ljuset, lukterna. ÅÅÅ!!
Härligt!!
Jag åker hem den 27 juni.
Nu ska jag titta på dina bilder igen!

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, det är kul att ha många foton. Det var verkligen roligt att det var så soligt och vackert!

Annika: tack! Jag är redan i England igen. Solen och värmen har kommit hit också! Våren och försommaren fick jag lite extra av vid Sverigebesöket, den vackraste tiden. Här har grönskan redan börjat bli lite tung. Ja, absolut ska man fokusera på det positiva. Ett kort besök går det ju också ganska bra att göra det :)