fredag 5 juni 2015

Barndomsminnen

När jag var liten var det inne med cernitlera. Vad kul det var! Så kom jag på att även som vuxen kan man leka och pyssla lite. Jag gjorde en hel massa tårtor med lera från Hobbycraft. De är yttepyttesmå, det märks kanske inte på fotona. Som att bli tio år igen! Det här ska jag göra flera gånger.







Tekannan är stor som en tepåse så bakverken är 0.5-3cm i diameter



10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tala om att vara k r e a t i v!
Helt fantastiskt!

Steel City Anna sa...

Elisabet: det är så roligt! Ska snart köpa mer lera.

Ruta Ett sa...

Alldeles underbart! HUR kan du jobba med så smått?
Här i stan har jag sett precis sådana som örhängen! Det var tårtbitar, kakor, bullar, glasspinnar, ja allt möjligt och jättehäftiga. Själv köpte jag små katter och hundar, men jag har tappat bort dem, tyvärr.
Nåt som är poppis bland stickare är stickmarkörer i samma material.
Här har du en ny karriär och jag ställer mig först i kön i butiken:
Vill du ha en avyttringskanal, så vet du att jag har en webshop! :-)
Simply gorgeous!

Steel City Anna sa...

Ruta ett: tack! :) ja, det var just sånna smycken jag tittade på och tänkte att det kan väl inte vara så svårt att göra själv, och det var det inte heller. Haha pysseltakterna sitter i från när jag hade dockskåp som liten som ingen fick leka med för att där skulle det vara fint och sysslas med inredning :) var inget barn som klättrade i träd direkt :)

Ruta Ett sa...

Skulle du vilja göra och sälja några till mig eller tycker du det är trist att göra på beställning?
Ibland tycker jag det kan vara lite trist. Det kan förta glädjen att fantisera, men om du vill så blir jag jätteglad!

Steel City Anna sa...

Ruta ett: vad du är snäll, så duktig är jag inte haha :) vi får se när jag köper mer lera om det blir nåt tillräckligt snyggt :)

Monica sa...

Vad du är duktig på allt! Så fint! Väldigt roligt och jag gillar smått och miniatyrer. Tänker ofta på ditt dockskåp, all inredning finns kvar här och jag ångrar lite att vi inte behöll huset uppe, kunde ju satt det på en vägg. Men själva huset slängde far din en dag när han skulle rensa lite i förrådet av sina saker, hmm, ja jag har slängt en hel del av hans jox och mer ska det bli som straff;-). Funderade på skilsmässa då men nu har det gått några år till. Svårt ändå att hitta ett fint hus om inte du och jag skulle bygga ett själva förstås. Kanske kan bli ett framtida projekt. Helt ljuvligt att se dina bakverk, så fint gjorda!

Steel City Anna sa...

Mamma: ja det var dumt, det huset var nog vart en del! Man kan bygga upp sma miljoer I tittskap kanske?

Monica sa...

Ja det kan man göra, är lättare att placera, det skulle vara fint!

Ruta Ett sa...

Jag tänkte ha dem själv och vad jag ser av de små tårtbitarna så är det jättebra. Jag behöver roliga örhängen och flera stickmarkörer. motiv kan du få bestämmma!
Hör av dig till annmjbergstrom@gmail.com om du känner dig sugen på att knåda mer lera!