fredag 19 juni 2015

Djurgården eller kanske ett avsnitt av Glamour

Jag höll mej nu till byggnaderna när det gäller foton, men nog var det också intressant att se klientelet här på Djurgården och upp mot Stureplan! Mycket kändisar och så mycket plastikopererade människor med märkeskläder som noga syntes och helt extremt dyra väskor, helst en bag och en mindre handväska samtidigt, att jag var helt i chock. Att ståta med sin rikedom på det där övertydliga viset, det har jag aldrig sett här i England, och så var det inte heller i Sverige när jag i min vildaste ungdom var på Stureplan mer eller mindre varje helg. Mycket fascinerande. Men Djurgården är Djurgården och lika vacker som vanligt. Men jag skulle inte bo varken där eller på Östermalm om jag så fick betalt för det.



Nordiska museet

Ett minnesmärke jag aldrig lagt märke till förr. Osäker på när det kom på plats. Sverige utbildade alltså norska soldater under andra världskriget under stort hemlighetsmakeri. Även det något jag aldrig hört talas om!










Gröna Lund! Mer sommar blir det inte.




Inte jättepraktiskt i trängseln ...


4 kommentarer:

Monica sa...

Otroligt vackert är det! Så fantastiskt fina foton du tog på allt detta. Naturen är vacker utan plastik där den bevaras och inte byggs över. Stockholm ändras väldigt snabbt nu, och det var många intressanta upplevelser denna dag, när jag började pusta ut så kom de där rullatorerna:-), de var ju så i vägen i denna rusningstrafik när vi precis överlevt cyklisternas framfart, de är ju inte kloka i sin hänsynslöshet, nej då tycker jag att bilisterna ändå är rätt duktiga och tar hänsyn, men staden är inte vad den var, bäst på bild:-), Djurgården är lugn och fin, en kollega bor där och en annan vill alltid ta en djurgårdpromenad, det gjorde Jessica Parker i veckan också och satt i gröngräset där vi var:-) sen blev det Stureplan för henne också:-), hon såg väldigt enkel ut och ostylad. PS KS som ska heta NKS som vi såg är det en livlig debatt om i SvD, likadana sjukhus har byggts i Tyskland för en tiondel av summan! Det är mycket mystiskt som sker här och alla skyller på alla!

Steel City Anna sa...

Ja, innerstan ar ett eget land kan man saga :) men det ar iallafall fortfarande vackert dar de rikaste bor ;)

Anonym sa...


Jag foddes i Stockholm i Hogalids forsamling. Flyttde till en forort när jag var åtta år men holl till mycket i innerstan under mina uppväxtår. Jag kom också att arbeta där med tiden, närmare bestämt på Regeringsgatan och på två olika platser intill Kungsträdgården. En fin stad på 40, 50 och 60-talet, nu vet jag inte om jag skulle tycka likadant. Har inte varit 'hemma' på så länge. Men dina bilder visar en fortfarande verkligt vacker stad, som inte tycks ha forändrats nämnvärt (till det yttre) sedan mina dagar. Men troligtvis är atmosfären en helt annan än den jag minns.


Lillan i Cornwall







Steel City Anna sa...

Lillan: jag tycker mycket har ändrats bara på en 5 år sådär! Det byggs också i en faslig takt och och mycket är rent fult tycker jag och förstör de vackra vyerna över hav, broar och öar. Men just innerstan är fin, tyvärr var dock Gamla Stan i ganska dåligt skick och city var fult redan innan så allt som byggs där nu kan inte göra det värre iallafall. Jag kan tänka mej att det var en helt annan känsla i stan då just efter andra världskriget innan den värsta byggandet börjat kanske på 60-taket. Hötorget/Hötorgscity tycker jag är rätt fint ändå ännu, det var så makalöst modernt när det byggdes och innovativt, lite kul att det är kvar och inte så illa som mycket annat som byggdes vid samma tidsperiod och så nu då.